HIRDETŐ

Forrás: facebook:Melegen ajánljuk

Pacalpörkölt

A pacalpörkölt a magyar konyha kétségkívül különleges remeke, amelynek elkészítésében korábban többször volt alkalmam gyakorolni, így már a sajátjaiba tudom minden trükkjét. Következzen hát most a hozzám igazán közel álló recept!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg bőrmentes juh- vagy marhapacal Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Közepes Paprika Hozzáadott
  • 2 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál feketebors Hozzáadott
  • 2 csapott evőkanál zsír vagy olaj Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Az elkészítést mindig kezdjük a pacal alapos tisztításával és blansírozásával. Ez egy olyan apró lépés, ami sokat dob a végeredményen. A pacalt tegyük fel főni annyi vízbe, hogy ellepje, forralás után öntsük le róla a vizet, majd ismét tegyük fel főni.

2. Lépés

A hagymákat és a fokhagymát aprítsuk fel, az paradicsomot és a paprikát pedig kockázzuk fel. Fontos, hogy a hagyma apró darabokra vágva kerüljön az ételbe, hiszen így sokkal intenzívebb ízt ad.

3. Lépés

A zsíron dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a pirospaprikát, a köményt, a sót és a borsot. Az alapfűszerezést mindig a zsiradékon végezzük, mert így a fűszerek aromái jobban kioldódnak.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a pacalt, a paradicsomot, a paprikát és vizet. Főzzük puhára – ez akár több, mint 2 óra is lehet – időnként megkeverve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek