HIRDETŐ

Forrás: facebook:Melegen ajánljuk

Pacalpörkölt

A pacalpörkölt a magyar konyha kétségkívül különleges remeke, amelynek elkészítésében korábban többször volt alkalmam gyakorolni, így már a sajátjaiba tudom minden trükkjét. Következzen hát most a hozzám igazán közel álló recept!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg bőrmentes juh- vagy marhapacal Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Közepes Paprika Hozzáadott
  • 2 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál feketebors Hozzáadott
  • 2 csapott evőkanál zsír vagy olaj Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Az elkészítést mindig kezdjük a pacal alapos tisztításával és blansírozásával. Ez egy olyan apró lépés, ami sokat dob a végeredményen. A pacalt tegyük fel főni annyi vízbe, hogy ellepje, forralás után öntsük le róla a vizet, majd ismét tegyük fel főni.

2. Lépés

A hagymákat és a fokhagymát aprítsuk fel, az paradicsomot és a paprikát pedig kockázzuk fel. Fontos, hogy a hagyma apró darabokra vágva kerüljön az ételbe, hiszen így sokkal intenzívebb ízt ad.

3. Lépés

A zsíron dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a pirospaprikát, a köményt, a sót és a borsot. Az alapfűszerezést mindig a zsiradékon végezzük, mert így a fűszerek aromái jobban kioldódnak.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a pacalt, a paradicsomot, a paprikát és vizet. Főzzük puhára – ez akár több, mint 2 óra is lehet – időnként megkeverve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új