HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Pacalpörkölt

Egy hagyományos magyar étel, melyet leginkább bográcsban, nyílt tűzön készítenek, azonban most egy otthoni recept kerül bemutatásra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg előfőzött pacal Hozzáadott
  • 2 ks nagy hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál édespaprika Hozzáadott
  • 2 teáskanál sertészsír vagy olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál kömény Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks chili paprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben hevítsük fel a sertészsírt, és pirítsuk aranybarnára a kockára vágott hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a sót, a fekete borsot, a köményt, adjuk hozzá a pacalcsíkokat és jól keverjük össze.

2. Lépés

Szórjuk meg pirospaprikával, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepjen mindent. Körülbelül 1,5 órát főzzük, de mielőtt teljesen elkészülne, ne felejtsük el hozzáadni még a paradicsom szeleteket és a chili paprikákat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák