HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Pacalpörkölt
Egy hagyományos magyar étel, melyet leginkább bográcsban, nyílt tűzön készítenek, azonban most egy otthoni recept kerül bemutatásra.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 kg előfőzött pacal
- 2 ks nagy hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál édespaprika
- 2 teáskanál sertészsír vagy olaj
- 1 teáskanál bors
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál kömény
- 1 ks paradicsom
- 2 ks chili paprika
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Egy serpenyőben hevítsük fel a sertészsírt, és pirítsuk aranybarnára a kockára vágott hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a sót, a fekete borsot, a köményt, adjuk hozzá a pacalcsíkokat és jól keverjük össze.
2. Lépés
Szórjuk meg pirospaprikával, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepjen mindent. Körülbelül 1,5 órát főzzük, de mielőtt teljesen elkészülne, ne felejtsük el hozzáadni még a paradicsom szeleteket és a chili paprikákat.