HIRDETŐ

Forrás: jmattisson from Getty Images

Pácoló pác húshoz

Rajongok a hagyományos lengyel konyháért. A titok a kiváló minőségű alapanyagokban és a türelemben rejlik a pácolás során. Próbálja ki ezt a receptet, és győződjön meg róla, milyen ízletes lehet a házilag pácolt hús.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 112 l Vizek Hozzáadott
  • 150 g Sók Hozzáadott
  • 100 g Cukor Hozzáadott
  • 3 pcs Babérlevél Hozzáadott
  • 10 szemek szegfűbors Hozzáadott
  • 3 szemek bors Hozzáadott
  • 3 szemek boróka Hozzáadott
  • 3 pcs Szegfűszeg Hozzáadott
  • 2 fogak Fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Kezdjük a víz felforralásával egy nagy fazékban. Adjuk hozzá a sót és a cukrot, keverjük, amíg feloldódik. A cukor hozzáadása a páchoz segít a húsnak finom édes ízt adni, ami tökéletesen illik a sóval.

2. Lépés

Miután a só és a cukor feloldódott, adjuk hozzá a babérlevelet, a szegfűborsot, a borsszemeket, a borókabogyót és a szegfűszeget. Mindezek adják pácunk egyedi aromáját.

3. Lépés

Ezután adjon hozzá finomra vágott fokhagymagerezdeket, amelyek tovább fokozzák a hús ízét.

4. Lépés

Amikor minden hozzávalót hozzáadtunk, csökkentjük a hőfokot, és a pácot kb. 10 percig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek.

5. Lépés

Ezután vegye le az edényt a tűzről, és hagyja a pácot kihűlni. Fontos, hogy hideg páclével öntse le a húst, mivel a forró páclé ronthatja a hús állagát.

6. Lépés

Amikor a pác kihűlt, merítse bele a húst, és hagyja 48 órán át hűvös helyen, lehetőleg a hűtőszekrényben. Ne felejtse el időnként megforgatni a húst a pácban, hogy egyenletesen érlelődjön.

7. Lépés

48 óra elteltével a hús készen áll a további feldolgozásra - sütésre, grillezésre vagy füstölésre. Ha ezt a receptet használja, biztos lehet benne, hogy a hús intenzív, mély ízű lesz, amely még a legigényesebb ínyencek ízlését is kielégíti.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új