Forrás: jmattisson from Getty Images
Pácoló pác húshoz
Rajongok a hagyományos lengyel konyháért. A titok a kiváló minőségű alapanyagokban és a türelemben rejlik a pácolás során. Próbálja ki ezt a receptet, és győződjön meg róla, milyen ízletes lehet a házilag pácolt hús.
Hozzávalók
- 11⁄2 l Vizek
- 150 g Sók
- 100 g Cukor
- 3 pcs Babérlevél
- 10 szemek szegfűbors
- 3 szemek bors
- 3 szemek boróka
- 3 pcs Szegfűszeg
- 2 fogak Fokhagyma
Eljárás
Kezdjük a víz felforralásával egy nagy fazékban. Adjuk hozzá a sót és a cukrot, keverjük, amíg feloldódik. A cukor hozzáadása a páchoz segít a húsnak finom édes ízt adni, ami tökéletesen illik a sóval.
Miután a só és a cukor feloldódott, adjuk hozzá a babérlevelet, a szegfűborsot, a borsszemeket, a borókabogyót és a szegfűszeget. Mindezek adják pácunk egyedi aromáját.
Ezután adjon hozzá finomra vágott fokhagymagerezdeket, amelyek tovább fokozzák a hús ízét.
Amikor minden hozzávalót hozzáadtunk, csökkentjük a hőfokot, és a pácot kb. 10 percig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek.
Ezután vegye le az edényt a tűzről, és hagyja a pácot kihűlni. Fontos, hogy hideg páclével öntse le a húst, mivel a forró páclé ronthatja a hús állagát.
Amikor a pác kihűlt, merítse bele a húst, és hagyja 48 órán át hűvös helyen, lehetőleg a hűtőszekrényben. Ne felejtse el időnként megforgatni a húst a pácban, hogy egyenletesen érlelődjön.
48 óra elteltével a hús készen áll a további feldolgozásra - sütésre, grillezésre vagy füstölésre. Ha ezt a receptet használja, biztos lehet benne, hogy a hús intenzív, mély ízű lesz, amely még a legigényesebb ínyencek ízlését is kielégíti.