:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/C22fn6QJViBb8zQ4DWCj/1eafe3244222524882b486f06b8671.jpeg)
Forrás: milanfoto from Getty Images
Pácolt sertésborda
Ízletes és szaftos pácolt sertésborda, amely minden grill szezonban különösen kedvelt. Ez a fűszeres borda a legjobb, ha éjszakán keresztül pácoljuk, így elegendő időt biztosítva az összes finom páclé felszívódására.
Hozzávalók
Szelet
- 4 Darabok sertésszelet
Páclé
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 ml Szójaszósz
- 60 ml olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál Rosemary
- 1 teáskanál Kakukkfű
Eljárás
Először készítsd el a páclét. Adj hozzá a turmixgéphez fokhagymagerezdeket, szójaszószt, olívaolajat, őrölt paprikát, őrölt fekete borsot, rozmaringot és kakukkfüvet. Mindent jól keverj össze.
Mossa meg és szárítsa meg a sertésszeleteket. Ezután tegye őket egy tálba és öntse rá a páclét. Hagyja a szeleteket pácban legalább 3 órán keresztül, de a legjobb egész éjjel.
Marinálás után melegítse fel a grillt. Helyezze a szeleteket a grillre és körülbelül 5-7 percig grillezze őket mindkét oldalon, vagy amíg el nem készülnek az Ön ízlése szerint. Ne felejtse el forgatni a szeleteket grillezés közben.