:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/7LExUah8ZjG3U-tLWtzq/eb7cd757b0f0a79eb366d51b53ba26.jpeg)
Pad Thai
Népszerű ázsiai étel, ami garantáltan nem okoz csalódást az ilyen konyha rajongóinak. Nagyon ajánljuk, hogy próbáld ki 😋.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 250 g ázsiai tészta
- 2 cékla
- 500 g csirkemell
- 2 db Nagyobb tojások
- Bamboo hajtás
- 1⁄2 db The Onion
- 2 db gerezd fokhagyma
- Maroknyi mogyoró
- olívaolaj
- só
- Citrom
Öntözés
- 4 EK szójaszósz
- 3 EK Halászlé
- 2 EK rizsecet
- 3 EK Barna cukor
- 3 EK Folyékony chili (például Sriracha)
- A lime fele levé
Eljárás
Egy fazékban főzzük meg az ázsiai tésztát sós vízben. Figyeljük meg a főzési időt, ha például 10 percet ír, csak annak a fele ideig főzzük.
Felaprítjuk a hagymát, fokhagymát és a csirke mellét kis darabokra. Összezúzzuk a földimogyorót, felaprítjuk a lime-ot és a tavaszi hagymát. Elkészítjük a mártást is a tálban, összekeverjük az összes hozzávalót a "Mártás" csoportból.
A serpenyőben pirítjuk a csirke húst, hozzáadjuk a répát és a fokhagymát. Egy ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a főtt tésztát és mindent félreteszünk.
A serpenyőben egy csepp olívaolajon készítsünk két tojást rántottán. Keverjük össze mindent. Adjunk hozzá bambuszrügyeket, elkészített öntetet.
Az egész folyamat nagyon gyors, magas hőmérsékleten dolgozunk. Felszolgáljuk földimogyoróval a tetején és lime-mal.