Padlizsánkrém
Ezt a vegetáriánus padlizsánkeveréket számtalan módon fel lehet használni.
Hozzávalók
- 500 g padlizsán
- 5 g Kakukkfű
- 15 ml olívaolaj
- 5 Rosemary
- 30 g fokhagyma
- 25 g mogyoróhagyma
- 15 g Dijoni mustár
- 25 g Szöveg
- 10 g kapribogyó
- tabasco
- 50 ml szójaszósz
- 25 ml Worcestershire szósz
- 10 g Metélőhagyma
- Só só és bors
Eljárás
Kenjen meg az aubergine-t olívaolajjal, szurkálja meg villával, és adjon hozzá fűszernövényeket
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra, és tegye be az átkenőzött, megszúrt, fűszernövényekkel teli padlizsánt
Sütse minimum 40 percig
4. Hámozza le a sötét héjat, majd helyezze az elkészült belsejét külön tálba.
Melegítsen fel olívaolajat egy serpenyőben, és tegye bele a sült padlizsán húsát.
6. Adja hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát az apróra vágott fokhagymával együtt.
7. Sóval és fűszerekkel, mártáskeverékkel és kapribogyóval fűszerezzük.
A folyamatos sütés és keverés során párologtassa el az összes vizet, hogy könnyen kenhető keveréket kapjon.
Hagyja kihűlni, ízesítse sóval, friss borssal és aprított fűszernövényekkel
Szolgálja fel pirított bagetten vagy kenyéren