Forrás: canva
Padlizsános Csirkemell
Az ízletes és egészséges Padlizsános Csirkemell olyan étel, amivel minden magyar konyha szerelmese könnyedén elkápráztathatja családját vagy barátait. Gazdagon fűszerezett, roppanósra sütött csirkemellet találunk benne, amit édesen, krémesen sült padlizsánnal tálalunk.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemellfilé
- 2 ks nagy padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors
- Petrezselyem
- 1 ks citrom
Eljárás
Mossuk meg a padlizsánokat, szeleteljük fel őket, majd sózzuk be őket, és hagyjuk állni 15 percig.
Eközben süssük meg a csirkemelleket olívaolajon, szórjuk meg sóval, borssal, fokhagymával és petrezselyemmel.
Amikor a csirkemellek szép aranybarna színűek, vegyük le őket a tűzről.
Mossuk le a padlizsánokat, töröljük szárazra, majd süssük meg őket is olívaolajon.
Amikor a padlizsánok is megsültek, adjuk hozzá a csirkemelleket, és süssük tovább őket együtt néhány percig.
Tálaláskor csepegtessünk rájuk egy kis citromlevet, és szórjuk meg friss petrezselyemmel.