HIRDETŐ

Forrás: canva

Padlizsános Csirkemell

Az ízletes és egészséges Padlizsános Csirkemell olyan étel, amivel minden magyar konyha szerelmese könnyedén elkápráztathatja családját vagy barátait. Gazdagon fűszerezett, roppanósra sütött csirkemellet találunk benne, amit édesen, krémesen sült padlizsánnal tálalunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkemellfilé Hozzáadott
  • 2 ks nagy padlizsán Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a padlizsánokat, szeleteljük fel őket, majd sózzuk be őket, és hagyjuk állni 15 percig.

2. Lépés

Eközben süssük meg a csirkemelleket olívaolajon, szórjuk meg sóval, borssal, fokhagymával és petrezselyemmel.

3. Lépés

Amikor a csirkemellek szép aranybarna színűek, vegyük le őket a tűzről.

4. Lépés

Mossuk le a padlizsánokat, töröljük szárazra, majd süssük meg őket is olívaolajon.

5. Lépés

Amikor a padlizsánok is megsültek, adjuk hozzá a csirkemelleket, és süssük tovább őket együtt néhány percig.

6. Lépés

Tálaláskor csepegtessünk rájuk egy kis citromlevet, és szórjuk meg friss petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új