HIRDETŐ

Padlizsános Lecsó

A Padlizsános Lecsó egy hagyományos, egészséges és ízletes magyar étel, amely padlizsánt és lecsót egyesít egy bő olajjal és számtalan fűszerrel. Fűszeres, tartalmas és ideális azok számára, akik szeretik az egészséges és egyszerű ételeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 3 paradicsom Hozzáadott
  • 2 zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Fűszeres Paprika Hozzáadott
  • 3 evőkanál napraforgó olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál édesnemes paprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A padlizsánt mossuk meg, vágjuk kockákra, majd tegyük egy tálba sóval megszórva, hogy kicsit összezsugorodjon.

2. Lépés

A hagymákat és a fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra.

3. Lépés

A paprikákat és paradicsomokat mossuk meg, majd vágjuk kockákra.

4. Lépés

Egy nagy serpenyőben melegítsünk fel olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és dinszteljük, amíg a hagyma átlátszóvá válik.

5. Lépés

Adjuk hozzá a paprikákat, paradicsomokat és a padlizsánt, fűszerezzük sóval, borssal és paprikával.

6. Lépés

Főzzük lefedve, közepes hőmérsékleten, amíg a zöldségek megpuhulnak, kb. 40 percig.

7. Lépés

Ha a zöldségek megpuhultak, távolítsuk el a fedőt, és főzzük még 10 percig.

8. Lépés

Kóstoljuk meg, és szükség esetén ízesítsük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új