Padlizsános Lecsó
A Padlizsános Lecsó egy hagyományos, egészséges és ízletes magyar étel, amely padlizsánt és lecsót egyesít egy bő olajjal és számtalan fűszerrel. Fűszeres, tartalmas és ideális azok számára, akik szeretik az egészséges és egyszerű ételeket.
Hozzávalók
- 2 nagy padlizsán
- 3 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 2 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 Fűszeres Paprika
- 3 evőkanál napraforgó olaj
- 1 teáskanál édesnemes paprika
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
A padlizsánt mossuk meg, vágjuk kockákra, majd tegyük egy tálba sóval megszórva, hogy kicsit összezsugorodjon.
A hagymákat és a fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra.
A paprikákat és paradicsomokat mossuk meg, majd vágjuk kockákra.
Egy nagy serpenyőben melegítsünk fel olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és dinszteljük, amíg a hagyma átlátszóvá válik.
Adjuk hozzá a paprikákat, paradicsomokat és a padlizsánt, fűszerezzük sóval, borssal és paprikával.
Főzzük lefedve, közepes hőmérsékleten, amíg a zöldségek megpuhulnak, kb. 40 percig.
Ha a zöldségek megpuhultak, távolítsuk el a fedőt, és főzzük még 10 percig.
Kóstoljuk meg, és szükség esetén ízesítsük.