HIRDETŐ

Forrás: freepik

Padlizsános tészta

A padlizsános tészta olaszos ízekkel gazdagított, laktató és egyszerű, de különleges fogás, amelyet bármilyen alkalommal elkészíthetünk. A savanykás paradicsomok, a finom padlizsán és a fűszeres, fokhagymás ízek remekül kiegészítik egymást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Közepes padlizsán Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 300 g tészta (pl. penne) Hozzáadott
  • 1 Csomag mozzarella Hozzáadott
  • 1 csokor friss bazsalikom Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A padlizsánokat mossuk meg alaposan, majd vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Sózzuk be őket, és hagyjuk állni 15 percig, hogy kijöjjön belőlük a keserű lé.

2. Lépés

A fokhagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel, majd az olívaolajban pirítsuk meg. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzzük pár percig.

3. Lépés

A padlizsán szeleteket osszuk fel négy részre, és tegyük a fokhagymás paradicsomhoz. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 20 percig.

4. Lépés

Közben főzzük meg a tésztát sós, forrásban lévő vízben. Amikor megfőtt, szűrjük le, majd adjuk hozzá a padlizsános paradicsomszószhoz.

5. Lépés

A mozzarellát vágjuk kockákra, majd szórjuk rá a tésztára. Keverjük össze, és melegen tálaljuk, friss bazsalikommal megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek