HIRDETŐ

Forrás: freepik

Padlizsános tészta

A padlizsános tészta olaszos ízekkel gazdagított, laktató és egyszerű, de különleges fogás, amelyet bármilyen alkalommal elkészíthetünk. A savanykás paradicsomok, a finom padlizsán és a fűszeres, fokhagymás ízek remekül kiegészítik egymást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Közepes padlizsán Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 300 g tészta (pl. penne) Hozzáadott
  • 1 Csomag mozzarella Hozzáadott
  • 1 csokor friss bazsalikom Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A padlizsánokat mossuk meg alaposan, majd vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Sózzuk be őket, és hagyjuk állni 15 percig, hogy kijöjjön belőlük a keserű lé.

2. Lépés

A fokhagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel, majd az olívaolajban pirítsuk meg. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzzük pár percig.

3. Lépés

A padlizsán szeleteket osszuk fel négy részre, és tegyük a fokhagymás paradicsomhoz. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 20 percig.

4. Lépés

Közben főzzük meg a tésztát sós, forrásban lévő vízben. Amikor megfőtt, szűrjük le, majd adjuk hozzá a padlizsános paradicsomszószhoz.

5. Lépés

A mozzarellát vágjuk kockákra, majd szórjuk rá a tésztára. Keverjük össze, és melegen tálaljuk, friss bazsalikommal megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új