Forrás: freepik
Padlizsános tészta
A padlizsános tészta olaszos ízekkel gazdagított, laktató és egyszerű, de különleges fogás, amelyet bármilyen alkalommal elkészíthetünk. A savanykás paradicsomok, a finom padlizsán és a fűszeres, fokhagymás ízek remekül kiegészítik egymást.
Hozzávalók
- 2 Közepes padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ks paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 300 g tészta (pl. penne)
- 1 Csomag mozzarella
- 1 csokor friss bazsalikom
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
A padlizsánokat mossuk meg alaposan, majd vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Sózzuk be őket, és hagyjuk állni 15 percig, hogy kijöjjön belőlük a keserű lé.
A fokhagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel, majd az olívaolajban pirítsuk meg. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzzük pár percig.
A padlizsán szeleteket osszuk fel négy részre, és tegyük a fokhagymás paradicsomhoz. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 20 percig.
Közben főzzük meg a tésztát sós, forrásban lévő vízben. Amikor megfőtt, szűrjük le, majd adjuk hozzá a padlizsános paradicsomszószhoz.
A mozzarellát vágjuk kockákra, majd szórjuk rá a tésztára. Keverjük össze, és melegen tálaljuk, friss bazsalikommal megszórva.