HIRDETŐ

Forrás: főtt

Padlizsános zakuszka

A padlizsános zakuszka az operenciás, román eredetű pástétomot alapulónak számos konyha sajátjának tekinti. Ez a fűszeres lekvár nyersanyagait először szinte teljesen megőrölték, majd hosszú, lassú főzés során összefőzték őket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 piros Paprika Hozzáadott
  • 2 paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 dl olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 teáskanál kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A padlizsánokat és a paprikákat mossuk meg, szúrjuk meg néhány helyen, majd tegyük 200 fokos sütőbe 20-30 percig.

2. Lépés

Ha a padlizsán és a paprika is megpuhult, a padlizsán héját hámozzuk le, és vágjuk kisebb kockákra. A paprika belsejét (magját) távolítsuk el, majd szintén vágjuk kisebb darabokra.

3. Lépés

Közben a hagymát és a fokhagymát is aprítsuk fel finomra.

4. Lépés

Egy nagy lábosban hevítsük fel az olívaolajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát.

5. Lépés

Adjuk hozzá a padlizsánt és a paprikát, fűszerezze meg sóval, borssal, majoránnával, köménnyel és pirospaprikával.

6. Lépés

A paradicsomot hámozzuk meg, vágjuk kockákra, majd adjuk hozzá a padlizsános keverékhez.

7. Lépés

Főzzük a zakuszkát kis lángon, állandó kevergetés mellett kb. egy órán át, amíg a zöldségek teljesen szétfőnek, és krémes állagú ételt kapunk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek