HIRDETŐ

Forrás: főtt

Padlizsános zakuszka

A padlizsános zakuszka az operenciás, román eredetű pástétomot alapulónak számos konyha sajátjának tekinti. Ez a fűszeres lekvár nyersanyagait először szinte teljesen megőrölték, majd hosszú, lassú főzés során összefőzték őket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 piros Paprika Hozzáadott
  • 2 paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 dl olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 teáskanál kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A padlizsánokat és a paprikákat mossuk meg, szúrjuk meg néhány helyen, majd tegyük 200 fokos sütőbe 20-30 percig.

2. Lépés

Ha a padlizsán és a paprika is megpuhult, a padlizsán héját hámozzuk le, és vágjuk kisebb kockákra. A paprika belsejét (magját) távolítsuk el, majd szintén vágjuk kisebb darabokra.

3. Lépés

Közben a hagymát és a fokhagymát is aprítsuk fel finomra.

4. Lépés

Egy nagy lábosban hevítsük fel az olívaolajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát.

5. Lépés

Adjuk hozzá a padlizsánt és a paprikát, fűszerezze meg sóval, borssal, majoránnával, köménnyel és pirospaprikával.

6. Lépés

A paradicsomot hámozzuk meg, vágjuk kockákra, majd adjuk hozzá a padlizsános keverékhez.

7. Lépés

Főzzük a zakuszkát kis lángon, állandó kevergetés mellett kb. egy órán át, amíg a zöldségek teljesen szétfőnek, és krémes állagú ételt kapunk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új