HIRDETŐ

Pakóra

A pakóra egy indiai sült snack, amelyet gyakran fogyasztanak étkezés előtti falatként vagy utcai ételekként. Alapvetően zöldségekből és csicseriborsó lisztből készül, ami aztán fűszeres, sült tésztává alakul. Az alábbi recept különféle zöldségekből készített pakórákat tartalmaz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 150 g csicseriborsó liszt Hozzáadott
  • 14 tk Kurkuma Hozzáadott
  • 1 tk római kömény Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • Só az ízléshez Hozzáadott
  • 12 tk sütőpor Hozzáadott
  • 125 ml víz Hozzáadott
  • 1 Közepes krumpli, vékonyra szeletelve Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma, vékonyra szeletelve Hozzáadott
  • 1 nagy sárgarépa, vékonyra szeletelve Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverd össze a csicseriborsó lisztet, a kurkumát, a római köményt, a pirospaprikát, a sót és a sütőport.

2. Lépés

Fokozatosan add hozzá a vizet, és keverd össze, amíg a tészta krémes nem lesz.

3. Lépés

Adj hozzá a krumplit, a hagymát és a sárgarépát, majd keverd jól össze, hogy minden szelet bevonódjon a tésztával.

4. Lépés

Egy serpenyőben hevíts fel bő olajat. Amikor elég meleg, csökkentsd a hőt, majd kanállal adj hozzá kis adagokban a zöldséges tésztát. Szükség esetén több adagban is süsd őket.

5. Lépés

Mindkét oldalon süsd aranybarnára a pakórákat. Amikor kész, szűrd le a felesleges olajat, majd tálalásig tedd félre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új