Pakóra
A pakóra egy indiai sült snack, amelyet gyakran fogyasztanak étkezés előtti falatként vagy utcai ételekként. Alapvetően zöldségekből és csicseriborsó lisztből készül, ami aztán fűszeres, sült tésztává alakul. Az alábbi recept különféle zöldségekből készített pakórákat tartalmaz.
Hozzávalók
- 150 g csicseriborsó liszt
- 1⁄4 tk Kurkuma
- 1 tk római kömény
- 1 tk pirospaprika
- Só az ízléshez
- 1⁄2 tk sütőpor
- 125 ml víz
- 1 Közepes krumpli, vékonyra szeletelve
- 1 nagy hagyma, vékonyra szeletelve
- 1 nagy sárgarépa, vékonyra szeletelve
- olaj a sütéshez
Eljárás
Egy tálban keverd össze a csicseriborsó lisztet, a kurkumát, a római köményt, a pirospaprikát, a sót és a sütőport.
Fokozatosan add hozzá a vizet, és keverd össze, amíg a tészta krémes nem lesz.
Adj hozzá a krumplit, a hagymát és a sárgarépát, majd keverd jól össze, hogy minden szelet bevonódjon a tésztával.
Egy serpenyőben hevíts fel bő olajat. Amikor elég meleg, csökkentsd a hőt, majd kanállal adj hozzá kis adagokban a zöldséges tésztát. Szükség esetén több adagban is süsd őket.
Mindkét oldalon süsd aranybarnára a pakórákat. Amikor kész, szűrd le a felesleges olajat, majd tálalásig tedd félre.