HIRDETŐ

Palacsinta rizslisztből

A palacsinta igazi klasszikus édesség a magyar konyhában. Az alábbi receptben a hagyományos búzaliszt helyett rizslisztet használunk, amely gluténmentessé teszi a palacsintát. A rizsliszttel készült palacsinta hólyagos, omlósabb textúrájú és kissé rizses ízű.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 200 g rizsliszt Hozzáadott
  • 2 ks nagy tojás Hozzáadott
  • 3 dl tej Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj vagy vaj a sütéshez Hozzáadott
  • cukor, lekvár vagy nutella a töltelékhez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a rizslisztet és a sót. Adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük össze addig, amíg sima tésztát kapunk.

2. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, miközben folyamatosan keverjük a tésztát. A tésztának sima és folyékony állagúnak kell lennie.

3. Lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes hőmérsékleten, és kenjük ki olajjal vagy vajjal. Öntsünk bele egy merőkanálnyi tésztát, és gyorsan forgassuk körbe, hogy egyenletesen eloszlassuk benne.

4. Lépés

Süsd a palacsintát 1-2 percig, amíg az alja aranybarna színű lesz. Fordítsuk meg, és süsd a másik oldalát is 1-2 percig.

5. Lépés

Töltsük meg a palacsintát a kívánt töltelékkel (cukor, lekvár vagy nutella), és hajtsuk be a széleit. Ismételjük a folyamatot a maradék tésztával.

6. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új