HIRDETŐ
Panzanella
A panzanella saláta a Firenze-i olasz konyha inspirálta
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 3 db Sült paprika
- tengeri só
- 300 g cseresznyeparadicsom
- 300 g paradicsom
- friss bazsalikom
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 db szardella
- 80 g fekete olajbogyó
- 2 db szikkadt kenyér
- San Marzano paradicsom
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
Az öntözéshez szükség lesz cukor 0,5 teáskanál vörösborecet 60 ml extra szűz olívaolaj bazsalikom 2 marék apró levél a díszítéshez
2. Lépés
A nagyobb tányérba vágjuk a vörös, húsos, érett paradicsomokat (San Marzano - bivaly szív - bokros), majd adjunk hozzá sütőben sült szeletelt paprikát.
3. Lépés
Apróra vágott lilahagyma, olajbogyó és szardella,
4. Lépés
A fordított szöveget elmentjük. Borítson mindent előkészített salátaöntettel, piros borecettel, díszítse bazsalikommal vagy friss mikrofüszerekkel , petrezselyemmel