:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/KEYk45JV5iTCFYvqrCEj/273aa40b28989356ae2cee477f8e69.jpeg)
Forrás: MSPhotographic from Getty Images
Paradicsomszósz
A frissítő és pikáns szósz ideális a nyárra. Tökéletes kiegészítő a grillezett húsokhoz, vagy egyszerűen csak mint tortilla töltelék.
Hozzávalók
- 500 g friss paradicsom
- 1 db The Onion
- 2 db Piros chili paprikák
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 EK lime juice
- 1 Maroknyi friss koriander
- 1 teáskanál só
Eljárás
Készítse elő az összes hozzávalót. Mossa meg a paradicsomot, és vágja apró darabokra. A hagymát és a chili paprikát is aprítsa finomra. Tisztítsa meg a fokhagymát és nyomja össze. Vágja fel a koriandert.
A serpenyőben melegítse fel egy kis olívaolajat. Adj hozzá aprított hagymát, és süssd, amíg meg nem puhul. Adj hozzá fokhagymát és chili paprikát, és süssd tovább egy percig.
Most adjon hozzá apróra vágott paradicsomot és lime levet a fazékhoz. Keverje össze és hagyja párolni mérsékelt hőmérsékleten 15-20 percig, amíg a paradicsom teljesen szét nem esik.
A végén adjon hozzá aprított koriandert és ízesítse sóval, ha szükséges. Keverje össze és hagyja a salsát még egy kis ideig főzni, hogy az összes íz összekeveredjen.
A paradicsomszósz elkészült. Melegen vagy lehűlve is kínálhatja. Tárolja hűtőszekrényben és fogyassza el 3-4 nap alatt.