HIRDETŐ

Forrás: MSPhotographic from Getty Images

Paradicsomszósz

A frissítő és pikáns szósz ideális a nyárra. Tökéletes kiegészítő a grillezett húsokhoz, vagy egyszerűen csak mint tortilla töltelék.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g friss paradicsom Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 db Piros chili paprikák Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 EK lime juice Hozzáadott
  • 1 Maroknyi friss koriander Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Készítse elő az összes hozzávalót. Mossa meg a paradicsomot, és vágja apró darabokra. A hagymát és a chili paprikát is aprítsa finomra. Tisztítsa meg a fokhagymát és nyomja össze. Vágja fel a koriandert.

2. Lépés

A serpenyőben melegítse fel egy kis olívaolajat. Adj hozzá aprított hagymát, és süssd, amíg meg nem puhul. Adj hozzá fokhagymát és chili paprikát, és süssd tovább egy percig.

3. Lépés

Most adjon hozzá apróra vágott paradicsomot és lime levet a fazékhoz. Keverje össze és hagyja párolni mérsékelt hőmérsékleten 15-20 percig, amíg a paradicsom teljesen szét nem esik.

4. Lépés

A végén adjon hozzá aprított koriandert és ízesítse sóval, ha szükséges. Keverje össze és hagyja a salsát még egy kis ideig főzni, hogy az összes íz összekeveredjen.

5. Lépés

A paradicsomszósz elkészült. Melegen vagy lehűlve is kínálhatja. Tárolja hűtőszekrényben és fogyassza el 3-4 nap alatt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek