HIRDETŐ

Forrás: Arundhati Sathe from Getty Images

Paratha

Az allo Paratha - egy hagyományos indiai sós kenyérpalacsinta - receptje.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g sima liszt Hozzáadott
  • 1 Kanál Sók Hozzáadott
  • 100 ml Langyos víz Hozzáadott
  • 4 Kanálok Olvasztott vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Ezután lassan, állandóan kevergetve adjuk hozzá a langyos vizet. A tésztának elég keménynek és nem ragadósnak kell lennie, ha továbbra is ragad, adjunk hozzá még egy kis lisztet.

2. Lépés

Formázza a tésztát sima golyóvá, és hagyja pihenni egy törölközővel letakarva körülbelül 20 percig.

3. Lépés

Ezután ossza a tésztát négy egyenlő részre. Mindegyik darabot vékonyra sodorjuk, és megkenjük olvasztott vajjal. Rakjuk egymásra a palacsintákat, és ismét tekerjük ki vékonyra.

4. Lépés

Ezután melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, és süssük rajta a palacsintát, amíg aranybarna nem lesz. Ne felejtsük el többször megfordítani a palacsintát sütés közben.

5. Lépés

Ismételje meg ezt minden palacsintával. A kész parathát azonnal tálaljuk, amíg még meleg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új