Forrás: Arundhati Sathe from Getty Images
Paratha
Az allo Paratha - egy hagyományos indiai sós kenyérpalacsinta - receptje.
Hozzávalók
- 200 g sima liszt
- 1 Kanál Sók
- 100 ml Langyos víz
- 4 Kanálok Olvasztott vaj
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Ezután lassan, állandóan kevergetve adjuk hozzá a langyos vizet. A tésztának elég keménynek és nem ragadósnak kell lennie, ha továbbra is ragad, adjunk hozzá még egy kis lisztet.
Formázza a tésztát sima golyóvá, és hagyja pihenni egy törölközővel letakarva körülbelül 20 percig.
Ezután ossza a tésztát négy egyenlő részre. Mindegyik darabot vékonyra sodorjuk, és megkenjük olvasztott vajjal. Rakjuk egymásra a palacsintákat, és ismét tekerjük ki vékonyra.
Ezután melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, és süssük rajta a palacsintát, amíg aranybarna nem lesz. Ne felejtsük el többször megfordítani a palacsintát sütés közben.
Ismételje meg ezt minden palacsintával. A kész parathát azonnal tálaljuk, amíg még meleg.