HIRDETŐ
Forrás: saquizeta from Getty Images
Párolt borjúhús
Tökéletes és szaftos zöldségen párolt borjúhús répával, petrezselyemmel és borsóval.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 800 g Borjúhús
- 2 db Sárgarépa
- 2 db Petrezselyem
- 1 db hagyma
- 4 gerezd Fokhagyma
- 3 EK borsó
- 2 csepp olaj
- 1 babérlevél
- 3 Golyók új fűszerek
- só és bors
- 3 Kanál vaj
- 1 zöldségleves vagy húsleves
HIRDETŐ
Eljárás
70 perc.
1. Lépés
A borjúhúst nagyobb kockákra vágjuk, körülbelül 2,5 cm méretűre.
2. Lépés
Hámozzuk le a zöldséget és vágjuk apróra.
3. Lépés
Aranybarnára sütjük a húst olajon egy serpenyőben, majd félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymát, a répát, a borsót és a petrezselymet. Mindezt együtt pároljuk félig puha állapotig.
4. Lépés
Ezután adjuk hozzá vissza a húst és keverjük össze mindent.
5. Lépés
Ezután hozzáadjuk a babérlevelet, a borsot, sózzuk és őrölt feketeborsot adunk hozzá ízlés szerint.
6. Lépés
A húst leöntjük húslevessel, és fedő alatt körülbelül egy órán át pároljuk.