HIRDETŐ

Forrás: freepik

Pasztortarhonya

A pasztortarhonya hagyományos magyar étel, melynek jellegzetességét a különféle fűszerezés, a lassú főzés és a tarhonya teszik ki. Az eredeti receptet a pásztorok módfelett egyszerű készítési módja és ízvilága jellemzi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g tarhonya Hozzáadott
  • 200 g sertéstarja vagy csirkecomb Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 kávéskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 kávéskanál őrölt bors Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 ks zöldségleves kocka Hozzáadott
  • 750 ml víz Hozzáadott
  • 2 ks krumpli Hozzáadott
  • 1 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először olvasszuk fel a zsírt egy mélyebb serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsuk üvegesre.

2. Lépés

Tegyük hozzá a kockákra vágott húst, és pirítsuk meg. Ha már a hús minden oldala megpirult, szórjuk rá a pirospaprikát, a köményt, a borsot és a sót.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tarhonyát és keverjük át alaposan.

4. Lépés

Öntsük fel a vízzel, majd adjuk hozzá a zöldségleves kockát. Főzzük közepes lángon 30 percig.

5. Lépés

Közben pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk kis kockákra. A paprikát és a paradicsomot is vágjuk fel, majd adjuk hozzá a leveshez. Főzzük további 15-20 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.

6. Lépés

Amikor kész, tálaljuk forrón, friss kenyérrel kínálva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új