HIRDETŐ

Forrás: freepik

Pasztortarhonya

A pasztortarhonya hagyományos magyar étel, melynek jellegzetességét a különféle fűszerezés, a lassú főzés és a tarhonya teszik ki. Az eredeti receptet a pásztorok módfelett egyszerű készítési módja és ízvilága jellemzi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g tarhonya Hozzáadott
  • 200 g sertéstarja vagy csirkecomb Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 kávéskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 kávéskanál őrölt bors Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 ks zöldségleves kocka Hozzáadott
  • 750 ml víz Hozzáadott
  • 2 ks krumpli Hozzáadott
  • 1 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először olvasszuk fel a zsírt egy mélyebb serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsuk üvegesre.

2. Lépés

Tegyük hozzá a kockákra vágott húst, és pirítsuk meg. Ha már a hús minden oldala megpirult, szórjuk rá a pirospaprikát, a köményt, a borsot és a sót.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tarhonyát és keverjük át alaposan.

4. Lépés

Öntsük fel a vízzel, majd adjuk hozzá a zöldségleves kockát. Főzzük közepes lángon 30 percig.

5. Lépés

Közben pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk kis kockákra. A paprikát és a paradicsomot is vágjuk fel, majd adjuk hozzá a leveshez. Főzzük további 15-20 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.

6. Lépés

Amikor kész, tálaljuk forrón, friss kenyérrel kínálva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek