Forrás: freepik
Pasztortarhonya
A pasztortarhonya hagyományos magyar étel, melynek jellegzetességét a különféle fűszerezés, a lassú főzés és a tarhonya teszik ki. Az eredeti receptet a pásztorok módfelett egyszerű készítési módja és ízvilága jellemzi.
Hozzávalók
- 250 g tarhonya
- 200 g sertéstarja vagy csirkecomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsír
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál őrölt bors
- só ízlés szerint
- 1 ks zöldségleves kocka
- 750 ml víz
- 2 ks krumpli
- 1 ks zöldpaprika
- 1 ks paradicsom
Eljárás
Először olvasszuk fel a zsírt egy mélyebb serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsuk üvegesre.
Tegyük hozzá a kockákra vágott húst, és pirítsuk meg. Ha már a hús minden oldala megpirult, szórjuk rá a pirospaprikát, a köményt, a borsot és a sót.
Adjuk hozzá a tarhonyát és keverjük át alaposan.
Öntsük fel a vízzel, majd adjuk hozzá a zöldségleves kockát. Főzzük közepes lángon 30 percig.
Közben pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk kis kockákra. A paprikát és a paradicsomot is vágjuk fel, majd adjuk hozzá a leveshez. Főzzük további 15-20 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.
Amikor kész, tálaljuk forrón, friss kenyérrel kínálva.