HIRDETŐ
Forrás: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Pehelykönnyű krumplifánk
Recept a tökéletes krumpli fánkokhoz lekvárral, amelyek nagyszerűek kávéhoz vagy teához.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
15
- 600 g sima liszt
- 300 ml langyos tej
- 160 g főtt burgonya
- 50 g Olvasztott vaj
- 1 darab tojás
- 1 darab tojássárgája
- 50 ml rum
- 1 kocka élesztő
- 1 EK Cukor kristály
- 1 TK Só
- olaj
- Lekvár
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a tejet és a élesztőt, a vajat, a reszelt krumplit, a rumot, a tojást, a tojássárgáját, a cukrot és a sót.
2. Lépés
Az alapanyagokból lágy tésztát gyúrunk, amit meleg helyen hagyunk kelni.
3. Lépés
Ezután körülbelül 1,5 cm-re nyújtjuk ki, és kiszúrunk belőle kis kerekeket, amelyeket még pihentetünk egy kicsit.
4. Lépés
A fánkot sütés előtt kissé laposra nyomjuk, és közepén lyukat készítünk.
5. Lépés
Aranybarnára sütjük a tobozokat mindkét oldalukon.
6. Lépés
Megszórjuk cukorral és a mélyedésbe tesszük a lekvár kanalát.