HIRDETŐ

Forrás: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Pehelykönnyű krumplifánk

Recept a tökéletes krumpli fánkokhoz lekvárral, amelyek nagyszerűek kávéhoz vagy teához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15
  • 600 g sima liszt Hozzáadott
  • 300 ml langyos tej Hozzáadott
  • 160 g főtt burgonya Hozzáadott
  • 50 g Olvasztott vaj Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 1 darab tojássárgája Hozzáadott
  • 50 ml rum Hozzáadott
  • 1 kocka élesztő Hozzáadott
  • 1 EK Cukor kristály Hozzáadott
  • 1 TK Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • Lekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a tejet és a élesztőt, a vajat, a reszelt krumplit, a rumot, a tojást, a tojássárgáját, a cukrot és a sót.

2. Lépés

Az alapanyagokból lágy tésztát gyúrunk, amit meleg helyen hagyunk kelni.

3. Lépés

Ezután körülbelül 1,5 cm-re nyújtjuk ki, és kiszúrunk belőle kis kerekeket, amelyeket még pihentetünk egy kicsit.

4. Lépés

A fánkot sütés előtt kissé laposra nyomjuk, és közepén lyukat készítünk.

5. Lépés

Aranybarnára sütjük a tobozokat mindkét oldalukon.

6. Lépés

Megszórjuk cukorral és a mélyedésbe tesszük a lekvár kanalát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új