HIRDETŐ
Forrás: Qwart from Getty Images
Pekingi káposzta mártással
Hagyományos kínai étel, amely pekingi káposztából, mártásból és néhány további hozzávalóból áll. Ideális könnyű ebédnek vagy vacsorának.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Főoldal
- 1 db Pekingi káposzta
- 2 db Paprika
- 3 db sárgarépa
- 2 Kanálok rizs ecet
- 1 db fokhagyma
- 1 Kanálok Zázvor
A oldal tetejére.
- 3 Kanálok szójaszósz
- 1 Kanálok Méz
- 2 Kanálok csirkeleves
- 1 Kanál kukoricakeményítő
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Mossuk meg és vágjuk fel a káposztát és a zöldséget. Hámozzuk meg és reszeljük le a fokhagymát és a gyömbért.
2. Lépés
A serpenyőben melegítsünk fel egy kis olajat, és pirítsuk meg rajta a fokhagymát és a gyömbért. Adjuk hozzá a felvágott zöldséget, és pároljuk, amíg a zöldség megpuhul.
3. Lépés
Elkészítjük a mártást a szójaszósz, méz, csirkehúsleves és kukoricakeményítő keverékével. A mártást hozzáadjuk a zöldségekhez a serpenyőben, és főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.
4. Lépés
Tálalja húsok, halak mellé köretként vagy önmagában, könnyű esti étkezésként.