HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Petrezselymes burgonya
Igazi vasárnapi ebédhez való köret
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 50 dkg parázskrumpli
- só ízlés szerint
- 1 csokor Petrezselyem
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A burgonyákat megtisztítjuk a héjától, majd lobogó sós vízben előfőzzük.
2. Lépés
A nagyobb darabokat félbevágjuk, majd egy serpenyőben zsírt hevítünk. A felhevült zsiradékba dobjuk a krumplikat, megszórjuk sóval, és folyamatos rázogatás mellett finoman megpirítjuk. Ha kezd alakulni a burgonya színe, lejjebb vesszük a lángot, és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. (Óvatosan, mert fröcsögni fog!) További 1-2 percig pirítjuk, majd tálalhatjuk is!