Forrás: JamieRogers1 from Getty Images
Petrezselymes újburgonya
Kiváló nyári recept új krumplira, tele az ízével és illatával a petrezselyemnek.
Hozzávalók
- 11⁄2 kg új krumpli
- 1 link petrezselyemlevél
- 4 EK olívaolaj
- 1 teáskanál só
Eljárás
Alaposan mossátok meg a krumplit és hagyjátok meg az eredeti héjukat. Tegyétek egy fazékba, öntsétek le vízzel, hogy teljesen be legyenek borítva, és adjátok hozzá a sót. Főzzétek közepes lángon körülbelül 25-30 percig, vagy amíg a krumpli teljesen puha nem lesz.
Míg a krumpli fő, öblítse le a petrezselyemlevél, és vágja apró darabokra.
Amikor a burgonya megfőtt, szűrje le a vizet, és a még forró burgonyát helyezze át egy tálba. Adj hozzá olívaolajat és aprított petrezselyemzöldet. Mindent alaposan keverj össze, hogy az ízek összekeveredjenek.
Tálaljuk melegen. Ez az étel nagyszerű köret húsos fogásokhoz, de könnyű és egészséges főétel is lehet a nyári napokon.