HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Vu_Pham

Pho Ga (vietnami csirkeleves)

A Pho-Ga, az egyik leghíresebb vietnami leves, egy olyan recept, amit szívesen készítek újra és újra. A finom húsleves illata, a csirke gyengéd melege és a fűszernövények frissessége igazi élménnyé teszi ezt az ételt. Türelem és odafigyelés kell ahhoz, hogy ezt az ételt autentikus módon készítsük el, de higgye el, megéri a fáradságot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 egész Csirke Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 1 Darab Ginger hüvelykujj mérete Hozzáadott
  • 3 Bárok citromfű Hozzáadott
  • 2 csillagánizs Hozzáadott
  • 4 Szegfűszeg Hozzáadott
  • 2 Fahéjrudak Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 200 g rizstészta Hozzáadott
  • 2 Tavaszi hagyma Hozzáadott
  • 2 piros chilipaprika Hozzáadott
  • 2 negyedelve Limes Hozzáadott
  • 1 csokor friss korianderlevél Hozzáadott
  • 1 csokor friss bazsalikom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A Pho Ga leves receptjének elkészítéséhez kezdje a Pho Ga leves elkészítésével. Vegyük a csirkét, és tegyük egy nagy fazékba. Töltse meg a fazekat vízzel, amíg a csirke teljesen el nem borítja. A tiszta húsleves érdekében fontos, hogy a csirkét főzés előtt alaposan megmossuk, és eltávolítsuk a tollakat.

2. Lépés

Adja hozzá a hámozatlan hagymát, a gyömbért, a citromfűszárat, a csillagánizst, a szegfűszeget és a fahéjrudat a csirkealapléhez. Közepes lángon hagyjuk felforrni a levest.

3. Lépés

Csökkentse a hőfokot, és hagyja a levest 2 órán át finoman főni. Ebben a szakaszban szeretek egy csipetnyi sót és borsot hozzáadni. Ez segít felerősíteni a húsleves ízét.

4. Lépés

Amíg a húsleves forr, készítse el a rizstésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Javaslom, hogy a rizstésztát ne főzzük túl puhára, mert a forró húslevesben tovább fog főni.

5. Lépés

Amikor a húsleves elkészült, vegyük ki a csirkét, és hagyjuk kihűlni. Ezután szedje le a húst a csontokról. Most már elrendezheti a csirkét, a főtt rizstésztát és a húslevest tálakban.

6. Lépés

A Pho Ga leveshez adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, a piros chilit, a lime negyedeket, a koriandert és a bazsalikomot. Szeretem a frissességet, amelyet ezek az összetevők adnak az ázsiai Pho Ga leveshez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek