HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Pikáns Csalamádé savanyúság télire

A Csalamádé savanyúság egy finom, egészséges és nagyszerű télire eltehető étel, mely igazi magyar tradíció. A nagymamák titka, melyben a legkülönbözőbb zöldségek ötvöződnek pikáns ecetes-savanykás szirupban. Ideális kiegészítője a húsos ételeknek, de önmagában is fogyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hozzávalók:

  • 2 kg zöld vagy sárga paprika Hozzáadott
  • 1 kg káposzta Hozzáadott
  • 1 kg hagyma Hozzáadott
  • 1 kg paradicsom Hozzáadott
  • 1 kg uborka Hozzáadott
  • 1 kg sárgarépa Hozzáadott
  • 1 kg zeller Hozzáadott

Léhez:

  • 2 l víz Hozzáadott
  • 2 l ecet Hozzáadott
  • 5 evőkanál Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál mustármag Hozzáadott
  • 3 evőkanál köménymag Hozzáadott
  • 1 evőkanál bors Hozzáadott
  • 8 gerezd fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A paprikát, káposztát, hagymát, paradicsomot, uborkát, sárgarépát és zellert megtisztítjuk és apróra vágjuk. A zöldségeket egy nagy tálba tesszük.

2. Lépés

A léhoz a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot egy fazékban összeforraljuk, majd lehűtjük.

3. Lépés

A mustármagot, a köménymagot, a borsot és a zúzott fokhagymát a léhez adjuk.

4. Lépés

A lével leöntjük a zöldségeket, és 24 órán keresztül hűtőben tartjuk.

5. Lépés

Másnap a csalamádét szűrővel lecsöpögtetjük, és a kenyeret, sót és borsot hozzáadjuk.

6. Lépés

A zöldségeket steril üvegbe tesszük, és ráöntjük a levet. Az üvegeket jól lezártuk, és hűvös helyen tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új