HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Pikáns Csalamádé savanyúság télire

A Csalamádé savanyúság egy finom, egészséges és nagyszerű télire eltehető étel, mely igazi magyar tradíció. A nagymamák titka, melyben a legkülönbözőbb zöldségek ötvöződnek pikáns ecetes-savanykás szirupban. Ideális kiegészítője a húsos ételeknek, de önmagában is fogyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hozzávalók:

  • 2 kg zöld vagy sárga paprika Hozzáadott
  • 1 kg káposzta Hozzáadott
  • 1 kg hagyma Hozzáadott
  • 1 kg paradicsom Hozzáadott
  • 1 kg uborka Hozzáadott
  • 1 kg sárgarépa Hozzáadott
  • 1 kg zeller Hozzáadott

Léhez:

  • 2 l víz Hozzáadott
  • 2 l ecet Hozzáadott
  • 5 evőkanál Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál mustármag Hozzáadott
  • 3 evőkanál köménymag Hozzáadott
  • 1 evőkanál bors Hozzáadott
  • 8 gerezd fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A paprikát, káposztát, hagymát, paradicsomot, uborkát, sárgarépát és zellert megtisztítjuk és apróra vágjuk. A zöldségeket egy nagy tálba tesszük.

2. Lépés

A léhoz a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot egy fazékban összeforraljuk, majd lehűtjük.

3. Lépés

A mustármagot, a köménymagot, a borsot és a zúzott fokhagymát a léhez adjuk.

4. Lépés

A lével leöntjük a zöldségeket, és 24 órán keresztül hűtőben tartjuk.

5. Lépés

Másnap a csalamádét szűrővel lecsöpögtetjük, és a kenyeret, sót és borsot hozzáadjuk.

6. Lépés

A zöldségeket steril üvegbe tesszük, és ráöntjük a levet. Az üvegeket jól lezártuk, és hűvös helyen tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek