HIRDETŐ
Forrás: facebook
Pikáns Csalamádé télire egyszerűen
A csalamádé télire egyszerűen recept egy természetesen tartósított, pikáns, savanyú zöldség keveréke, ami hagyományosan fűszeres ecetes lében érlelődik. Tökéletes kiegészítője a hideg téli hónapok ételeinek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
- 2 kg káposzta
- 1 kg répa
- 1 kg újhagyma
- 1 kg zöldpaprika
- 1 kg paradicsom
- 1 kg zeller
- 1 kg cukkini
- 1 l ecet
- 1 kg kristálycukor
- mustármag
- Tört bors
- só
HIRDETŐ
Eljárás
150 perc.
1. Lépés
Az összes zöldséget megmossuk, majd apró darabokra vágjuk.
2. Lépés
Az ecetet, a cukrot, a sót, a mustármagot és a borsot egy nagy lábosban összeforraljuk.
3. Lépés
Amikor a lé elkezd forrni, beleöntjük az aprított zöldségeket, és addig főzzük őket, amíg meg nem puhulnak.
4. Lépés
A zöldségeket a fűszeres lével együtt sterilizált üvegekbe töltjük.
5. Lépés
Az üvegeket jól lezárjuk, majd hűvös helyen tároljuk, ahol a csalamádénak marad ideje érlelődni 1-2 napig, mielőtt fogyasztanánk.