HIRDETŐ

Forrás: facebook

Pikáns Csalamádé télire egyszerűen

A csalamádé télire egyszerűen recept egy természetesen tartósított, pikáns, savanyú zöldség keveréke, ami hagyományosan fűszeres ecetes lében érlelődik. Tökéletes kiegészítője a hideg téli hónapok ételeinek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 2 kg káposzta Hozzáadott
  • 1 kg répa Hozzáadott
  • 1 kg újhagyma Hozzáadott
  • 1 kg zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 kg paradicsom Hozzáadott
  • 1 kg zeller Hozzáadott
  • 1 kg cukkini Hozzáadott
  • 1 l ecet Hozzáadott
  • 1 kg kristálycukor Hozzáadott
  • mustármag Hozzáadott
  • Tört bors Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Az összes zöldséget megmossuk, majd apró darabokra vágjuk.

2. Lépés

Az ecetet, a cukrot, a sót, a mustármagot és a borsot egy nagy lábosban összeforraljuk.

3. Lépés

Amikor a lé elkezd forrni, beleöntjük az aprított zöldségeket, és addig főzzük őket, amíg meg nem puhulnak.

4. Lépés

A zöldségeket a fűszeres lével együtt sterilizált üvegekbe töltjük.

5. Lépés

Az üvegeket jól lezárjuk, majd hűvös helyen tároljuk, ahol a csalamádénak marad ideje érlelődni 1-2 napig, mielőtt fogyasztanánk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új