HIRDETŐ

Forrás: LiliGraphie from Canva

Pikáns és érdekes Lilahagyma lekvár télire

Ez a pikáns, ízletes lilahagyma lekvár nagyszerű téli dézsmát biztosít. Akár ajándékként is tökéletes, egy sajt tálcánál, húsok vagy szendvicsek kísérőjeként.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 2 kg lilahagyma Hozzáadott
  • 150 ml olívaolaj Hozzáadott
  • 150 ml vörösborecet Hozzáadott
  • 500 g barna cukor Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt római kömény Hozzáadott
  • Fél teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

A lilahagymát pucoljuk meg és vágjuk cikkekre. A nagyobb cikkeket daraboljuk fel kisebb darabokra, hogy könnyen kezelhetőek legyenek.

2. Lépés

Egy nagy edényben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a lilahagymát, és dinszteljük 10-15 percig, vagy amíg a hagyma meg nem puhul.

3. Lépés

A vörösborecetet, barna cukrot, sót, borsot, szegfűszeg, fahéjat és köményt adjuk hozzá.

4. Lépés

Keverjük jól össze, majd alacsony hőfokon főzzük tovább körülbelül 3 órán át, vagy amíg a lekvár meg nem sűrűsödik és karamel már a hagymák rászáradnak.

5. Lépés

A lekvárt forrón töltsük steril befőttesüvegekbe, majd zárjuk le az üvegeket. Hagyjuk teljesen kihűlni és tároljuk hűvös helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új