HIRDETŐ

Forrás: LiliGraphie from Canva

Pikáns és érdekes Lilahagyma lekvár télire

Ez a pikáns, ízletes lilahagyma lekvár nagyszerű téli dézsmát biztosít. Akár ajándékként is tökéletes, egy sajt tálcánál, húsok vagy szendvicsek kísérőjeként.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 2 kg lilahagyma Hozzáadott
  • 150 ml olívaolaj Hozzáadott
  • 150 ml vörösborecet Hozzáadott
  • 500 g barna cukor Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt római kömény Hozzáadott
  • Fél teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

A lilahagymát pucoljuk meg és vágjuk cikkekre. A nagyobb cikkeket daraboljuk fel kisebb darabokra, hogy könnyen kezelhetőek legyenek.

2. Lépés

Egy nagy edényben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a lilahagymát, és dinszteljük 10-15 percig, vagy amíg a hagyma meg nem puhul.

3. Lépés

A vörösborecetet, barna cukrot, sót, borsot, szegfűszeg, fahéjat és köményt adjuk hozzá.

4. Lépés

Keverjük jól össze, majd alacsony hőfokon főzzük tovább körülbelül 3 órán át, vagy amíg a lekvár meg nem sűrűsödik és karamel már a hagymák rászáradnak.

5. Lépés

A lekvárt forrón töltsük steril befőttesüvegekbe, majd zárjuk le az üvegeket. Hagyjuk teljesen kihűlni és tároljuk hűvös helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek