HIRDETŐ

Forrás: FB: Sütemény receptek

Pillekönnyű burgonyás pogácsa

Finom és könnyű pogácsa, mely önmagában is tökéletes, de levesekhez és főételekhez is ideális kísérő.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 300 g burgonya Hozzáadott
  • 10 g Hozzáadott
  • 2 mk cukor Hozzáadott
  • 3 ek tej Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 120 g zsír vagy vaj Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük.

2. Lépés

Ezután lecsepegtetjük és pürésítjük.

3. Lépés

Oldjuk fel az élesztőt a langyos tejben.

4. Lépés

Keverjük össze a lisztet a zsírral és a krumplipürével, adjuk hozzá a tojást, a sót és az élesztőt. Gyúrjuk össze a tésztát, és hagyjuk hűvös helyen pihenni.

5. Lépés

Negyedóránként egyszer hajtogassuk: lisztezett felületen 1 cm vastagságúra sodorjuk ki, mindkét szélét félbehajtjuk, majd félbehajtjuk. Minden nyújtás után kenjük meg egy kevés tejjel elkevert tojással.

6. Lépés

Négyszer hajtogassuk össze.

7. Lépés

A negyedik hajtogatás után a tésztát 3 cm vastagságúra nyújtjuk, és kivágjuk a süteményeket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és letakarva hagyjuk kelni 30 percig.

8. Lépés

A sült krumplis pogácsák tetejét megkenjük a tojás és a pirospaprika keverékével, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek