HIRDETŐ

Forrás: FB: Sütemény receptek

Pillekönnyű burgonyás pogácsa

Finom és könnyű pogácsa, mely önmagában is tökéletes, de levesekhez és főételekhez is ideális kísérő.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 300 g burgonya Hozzáadott
  • 10 g Hozzáadott
  • 2 mk cukor Hozzáadott
  • 3 ek tej Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 120 g zsír vagy vaj Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük.

2. Lépés

Ezután lecsepegtetjük és pürésítjük.

3. Lépés

Oldjuk fel az élesztőt a langyos tejben.

4. Lépés

Keverjük össze a lisztet a zsírral és a krumplipürével, adjuk hozzá a tojást, a sót és az élesztőt. Gyúrjuk össze a tésztát, és hagyjuk hűvös helyen pihenni.

5. Lépés

Negyedóránként egyszer hajtogassuk: lisztezett felületen 1 cm vastagságúra sodorjuk ki, mindkét szélét félbehajtjuk, majd félbehajtjuk. Minden nyújtás után kenjük meg egy kevés tejjel elkevert tojással.

6. Lépés

Négyszer hajtogassuk össze.

7. Lépés

A negyedik hajtogatás után a tésztát 3 cm vastagságúra nyújtjuk, és kivágjuk a süteményeket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és letakarva hagyjuk kelni 30 percig.

8. Lépés

A sült krumplis pogácsák tetejét megkenjük a tojás és a pirospaprika keverékével, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új