Pirított csirkemáj
A pirított csirkemáj klasszikus magyar étel, amelyet hasonlóan készítünk, mint a magyaros húsételek többségét. Erős, rusztikus íze sokak kedvence, és remek köretet kínál, mint például burgonyapüré vagy friss zöldségek. Készíthetjük hagyományos vagy modern módon, és nagyon egyszerű receptet követ.
Hozzávalók
- 500 g csirkemáj
- 2 evőkanál vaj
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Só bors ízlés szerint
- 1 teáskanál Majoránna
- 11⁄2 dl vörösbor
- 2 evőkanál liszt
- járulékos köretnek aszalt szilva burgonyapüré rizs sült krumpli stb
Eljárás
A csirkemájat mossuk meg, szárítsuk meg, majd vágjuk 1-2 cm vastagságú szeletekre.
Egy serpenyőben olvassza fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsuk meg őket.
A májat sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a pirított hagymához a serpenyőben. Főzzük 5-7 percig.
Amikor a csirkemáj már majdnem kész, szórjunk rá lisztet, keverjük jól össze, majd öntsük rá a vörösbort.
Adja hozzá a majoránnát, majd kis lángon főzzük tovább az ételt, amíg a bor teljesen el nem párolog. Amikor a bor elpárolgott, melegítsük át az egész serpenyőt a kívánt hőmérsékletre, majd tálaljuk a csirkemájat a tányéron.
Tálalhatjuk krumplipürével, rizzsel, vagy friss salátával. Jó étvágyat!