HIRDETŐ

Pirított csirkemáj

A pirított csirkemáj klasszikus magyar étel, amelyet hasonlóan készítünk, mint a magyaros húsételek többségét. Erős, rusztikus íze sokak kedvence, és remek köretet kínál, mint például burgonyapüré vagy friss zöldségek. Készíthetjük hagyományos vagy modern módon, és nagyon egyszerű receptet követ.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemáj Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Só bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 112 dl vörösbor Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • járulékos köretnek aszalt szilva burgonyapüré rizs sült krumpli stb Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A csirkemájat mossuk meg, szárítsuk meg, majd vágjuk 1-2 cm vastagságú szeletekre.

2. Lépés

Egy serpenyőben olvassza fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsuk meg őket.

3. Lépés

A májat sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a pirított hagymához a serpenyőben. Főzzük 5-7 percig.

4. Lépés

Amikor a csirkemáj már majdnem kész, szórjunk rá lisztet, keverjük jól össze, majd öntsük rá a vörösbort.

5. Lépés

Adja hozzá a majoránnát, majd kis lángon főzzük tovább az ételt, amíg a bor teljesen el nem párolog. Amikor a bor elpárolgott, melegítsük át az egész serpenyőt a kívánt hőmérsékletre, majd tálaljuk a csirkemájat a tányéron.

6. Lépés

Tálalhatjuk krumplipürével, rizzsel, vagy friss salátával. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új