Piros arany házilag
Az autentikus házi ízek szerelmeseinek készült. Nemcsak izgalmas ízesítő, de dísze is lehet étkezéseinknek.
Hozzávalók
- 1 kg érett, zöldséges húsos paprika
- 1 Fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 csokor Petrezselyem
- só
- 100 ml olaj
Eljárás
A paprikákat megtisztítjuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát aprítjuk. Az olajat egy nagy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd közepes hőfokon aranybarnára pirítjuk. Majd hozzáadjuk a paprikát és a petrezselymet.
Fedő alatt, lassú tűzön, időnként megkeverve pároljuk kb. 1,5 órát. A paprika lényegében magától szétfő, de ha már nagyon puhának tűnik, villával könnyedén áttörhető. Ízlés szerint sózzuk, és ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
A Piros arany egyszerű csavaros üvegbe tölthető, és hűvös helyen tárolható. Fontos, hogy az üveg jól záródjon, hogy minél tovább megőrizze frissességét.