HIRDETŐ

Piros arany házilag

Az autentikus házi ízek szerelmeseinek készült. Nemcsak izgalmas ízesítő, de dísze is lehet étkezéseinknek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg érett, zöldséges húsos paprika Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 100 ml olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A paprikákat megtisztítjuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítjuk. Az olajat egy nagy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd közepes hőfokon aranybarnára pirítjuk. Majd hozzáadjuk a paprikát és a petrezselymet.

3. Lépés

Fedő alatt, lassú tűzön, időnként megkeverve pároljuk kb. 1,5 órát. A paprika lényegében magától szétfő, de ha már nagyon puhának tűnik, villával könnyedén áttörhető. Ízlés szerint sózzuk, és ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

A Piros arany egyszerű csavaros üvegbe tölthető, és hűvös helyen tárolható. Fontos, hogy az üveg jól záródjon, hogy minél tovább megőrizze frissességét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek