HIRDETŐ

Piros arany házilag

Az autentikus házi ízek szerelmeseinek készült. Nemcsak izgalmas ízesítő, de dísze is lehet étkezéseinknek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg érett, zöldséges húsos paprika Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 100 ml olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A paprikákat megtisztítjuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítjuk. Az olajat egy nagy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd közepes hőfokon aranybarnára pirítjuk. Majd hozzáadjuk a paprikát és a petrezselymet.

3. Lépés

Fedő alatt, lassú tűzön, időnként megkeverve pároljuk kb. 1,5 órát. A paprika lényegében magától szétfő, de ha már nagyon puhának tűnik, villával könnyedén áttörhető. Ízlés szerint sózzuk, és ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

A Piros arany egyszerű csavaros üvegbe tölthető, és hűvös helyen tárolható. Fontos, hogy az üveg jól záródjon, hogy minél tovább megőrizze frissességét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új