HIRDETŐ

Forrás: angorius from Getty Images

Pisztráng molnár-stílusban

A pisztráng molnár módra az egyik kedvenc halételem. Ez egy nagyon egyszerű és gyors recept, ahol a friss hal prémium íze és az enyhén ropogós csomagolás kombinációja kiemelkedik. Ezt a receptet már többször elkészítettem, és mindig nagy sikert aratott.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 db Egész pisztráng Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 100 ml Tej Hozzáadott
  • 2 db tojás Hozzáadott
  • 100 ml Növényi olaj Hozzáadott
  • Citromlé az ízesítéshez Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg, bélelje ki és alaposan sózza be a pisztrángot kívül-belül. Nem számít, hogy a halat jól besózzuk-e, az elegendő só kiemeli az ízét. Ha a pisztrángok nagyok, a jobb barnulás érdekében a hátuk mentén bevághatjuk őket.

2. Lépés

A lisztet a tejjel és a tojással simára keverjük. Ha a tészta túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés tejet. Ha túl híg, adjunk hozzá lisztet.

3. Lépés

Az előkészített pisztrángokat bevonjuk a tésztával, és forró olajban azonnal megsütjük őket. Fontos, hogy a halat közepes lángon süssük, hogy a tészta ne égjen meg.

4. Lépés

Süssük a pisztrángot mindkét oldalán aranybarnára. Sütés után meglocsolhatjuk őket citromlével, ami frissességet kölcsönöz az ételnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új