HIRDETŐ

Forrás: angorius from Getty Images

Pisztráng molnár-stílusban

A pisztráng molnár módra az egyik kedvenc halételem. Ez egy nagyon egyszerű és gyors recept, ahol a friss hal prémium íze és az enyhén ropogós csomagolás kombinációja kiemelkedik. Ezt a receptet már többször elkészítettem, és mindig nagy sikert aratott.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 db Egész pisztráng Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 100 ml Tej Hozzáadott
  • 2 db tojás Hozzáadott
  • 100 ml Növényi olaj Hozzáadott
  • Citromlé az ízesítéshez Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg, bélelje ki és alaposan sózza be a pisztrángot kívül-belül. Nem számít, hogy a halat jól besózzuk-e, az elegendő só kiemeli az ízét. Ha a pisztrángok nagyok, a jobb barnulás érdekében a hátuk mentén bevághatjuk őket.

2. Lépés

A lisztet a tejjel és a tojással simára keverjük. Ha a tészta túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés tejet. Ha túl híg, adjunk hozzá lisztet.

3. Lépés

Az előkészített pisztrángokat bevonjuk a tésztával, és forró olajban azonnal megsütjük őket. Fontos, hogy a halat közepes lángon süssük, hogy a tészta ne égjen meg.

4. Lépés

Süssük a pisztrángot mindkét oldalán aranybarnára. Sütés után meglocsolhatjuk őket citromlével, ami frissességet kölcsönöz az ételnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek