Forrás: angorius from Getty Images
Pisztráng molnár-stílusban
A pisztráng molnár módra az egyik kedvenc halételem. Ez egy nagyon egyszerű és gyors recept, ahol a friss hal prémium íze és az enyhén ropogós csomagolás kombinációja kiemelkedik. Ezt a receptet már többször elkészítettem, és mindig nagy sikert aratott.
Hozzávalók
- 4 db Egész pisztráng
- 100 g liszt
- 100 ml Tej
- 2 db tojás
- 100 ml Növényi olaj
- Citromlé az ízesítéshez
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Tisztítsa meg, bélelje ki és alaposan sózza be a pisztrángot kívül-belül. Nem számít, hogy a halat jól besózzuk-e, az elegendő só kiemeli az ízét. Ha a pisztrángok nagyok, a jobb barnulás érdekében a hátuk mentén bevághatjuk őket.
A lisztet a tejjel és a tojással simára keverjük. Ha a tészta túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés tejet. Ha túl híg, adjunk hozzá lisztet.
Az előkészített pisztrángokat bevonjuk a tésztával, és forró olajban azonnal megsütjük őket. Fontos, hogy a halat közepes lángon süssük, hogy a tészta ne égjen meg.
Süssük a pisztrángot mindkét oldalán aranybarnára. Sütés után meglocsolhatjuk őket citromlével, ami frissességet kölcsönöz az ételnek.