HIRDETŐ

Forrás: meteo021 from Getty Images

Pitypang saláta

Ez egy remek tavaszi saláta recept, amely egészséges és ízletes. Friss pitypang levelek, kertben termő paradicsom, aromás olajbogyók és keményre főtt tojások alkotják alapját.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Saláta

  • 200 g pitypang levelek Hozzáadott
  • 2 ks nagy paradicsom Hozzáadott
  • 100 g olajbogyó Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • citrom Hozzáadott

Öntet

  • 1 ks kisebb citrom leve Hozzáadott
  • 50 ml extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A tojásokat főzzük keményre, majd hűtsük le őket, pucoljuk meg és vágjuk negyedekbe.

2. Lépés

A pitypang leveleket alaposan mossuk meg, és csepegtessük le őket. A paradicsomokat mossuk meg, és vágjuk kisebb darabokra.

3. Lépés

Az öntethez a citrom levét keverjük össze az olívaolajjal, sóval és borssal.

4. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a pitypang leveleket, a paradicsom darabokat és az olajbogyókat. Adjuk hozzá az öntetet, és óvatosan keverjük jól össze.

5. Lépés

Tálaljuk a salátát citrommal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új