HIRDETŐ
Forrás: meteo021 from Getty Images
Pitypang saláta
Ez egy remek tavaszi saláta recept, amely egészséges és ízletes. Friss pitypang levelek, kertben termő paradicsom, aromás olajbogyók és keményre főtt tojások alkotják alapját.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Saláta
- 200 g pitypang levelek
- 2 ks nagy paradicsom
- 100 g olajbogyó
- 4 ks tojás
- citrom
Öntet
- 1 ks kisebb citrom leve
- 50 ml extra szűz olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A tojásokat főzzük keményre, majd hűtsük le őket, pucoljuk meg és vágjuk negyedekbe.
2. Lépés
A pitypang leveleket alaposan mossuk meg, és csepegtessük le őket. A paradicsomokat mossuk meg, és vágjuk kisebb darabokra.
3. Lépés
Az öntethez a citrom levét keverjük össze az olívaolajjal, sóval és borssal.
4. Lépés
Egy nagy tálban keverjük össze a pitypang leveleket, a paradicsom darabokat és az olajbogyókat. Adjuk hozzá az öntetet, és óvatosan keverjük jól össze.
5. Lépés
Tálaljuk a salátát citrommal.