HIRDETŐ
Pizza gluténmentes lisztből
Nagyszerű gluténmentes kovászos pizza, amely villámgyorsan eltűnik az asztalról.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
Élesztő
- 125 g gluténmentes liszt
- 125 ml langyos víz
- 1 EK élesztő
Gyakran
- 250 g gluténmentes liszt
- 210 ml víz
- 2 EK olaj
- 2 TK Só
- 1 TK cukor
Égbolt
- fekete olajbogyó
- mozzarella
- gomba
- ketchup
- paradicsom
- Pizza fűszerek
HIRDETŐ
Eljárás
360 perc.
1. Lépés
Sütés előtti este elkészítjük az előkeveréket, amit 12 órán át hagyunk dolgozni szobahőmérsékleten. Egy tálban összekeverjük a lisztet a vízzel és az élesztővel.
2. Lépés
A sütés napján a kovászhoz hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sót és a cukrot. A kapott tésztát 4 órán át kelesztjük.
3. Lépés
A megkelt tésztát áttesszük egy kikent tepsire és lefedjük fóliával. Hagyjuk további 60 percig kelni.
4. Lépés
A tésztát megkenjük ketchuppal, megszórjuk pizza fűszerrel és rászórjuk a felvágott olívabogyót, paradicsomot, csiperkét és mozzarellát. A mozzarellának egy részét ledaráljuk és megszórjuk vele a pizza tetejét.
5. Lépés
A gluténmentes kovászos pizzát körülbelül 25 percig sütjük 220°C-on.