HIRDETŐ

Pizza gluténmentes lisztből

Nagyszerű gluténmentes kovászos pizza, amely villámgyorsan eltűnik az asztalról.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1

Élesztő

  • 125 g gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 125 ml langyos víz Hozzáadott
  • 1 EK élesztő Hozzáadott

Gyakran

  • 250 g gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 210 ml víz Hozzáadott
  • 2 EK olaj Hozzáadott
  • 2 TK Hozzáadott
  • 1 TK cukor Hozzáadott

Égbolt

  • fekete olajbogyó Hozzáadott
  • mozzarella Hozzáadott
  • gomba Hozzáadott
  • ketchup Hozzáadott
  • paradicsom Hozzáadott
  • Pizza fűszerek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

360 perc.
1. Lépés

Sütés előtti este elkészítjük az előkeveréket, amit 12 órán át hagyunk dolgozni szobahőmérsékleten. Egy tálban összekeverjük a lisztet a vízzel és az élesztővel.

2. Lépés

A sütés napján a kovászhoz hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sót és a cukrot. A kapott tésztát 4 órán át kelesztjük.

3. Lépés

A megkelt tésztát áttesszük egy kikent tepsire és lefedjük fóliával. Hagyjuk további 60 percig kelni.

4. Lépés

A tésztát megkenjük ketchuppal, megszórjuk pizza fűszerrel és rászórjuk a felvágott olívabogyót, paradicsomot, csiperkét és mozzarellát. A mozzarellának egy részét ledaráljuk és megszórjuk vele a pizza tetejét.

5. Lépés

A gluténmentes kovászos pizzát körülbelül 25 percig sütjük 220°C-on.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új