Forrás: Pixabay: Wow_Pho
Pizzás csiga
Lehetőséged van más feltétekkel kísérletezni, mint például gomba, olajbogyó, kukorica vagy ananász. A legfontosabb az, hogy alkalmazkodj a saját és a szeretteid ízléséhez.
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 Csomag szárított élesztő
- 300 ml víz
- 200 g pizza szósz
- 200 g reszelt sajt
- 100 g pizzasonka
- 1 tojás a megkenéshez
Eljárás
Az elkészítés először a tésztánk elkészítésével kezdődik. Öntsük egy nagy tálba a lisztet, sót, cukrot és szárított élesztőt – nem érdemes a vízzel keverni az élesztőt, ahogy azt néhány helyen ajánlják, mivel ez csökkenti annak hatékonyságát. Kézzel keverjük össze az alapanyagokat, majd apránként adjuk hozzá a vizet miközben továbbra is dolgozunk a tésztán. Amikor egy sima, homogén és nem ragadós tésztát kapunk, itt az ideje, hogy letakarjuk egy konyharuhával és hagyjuk kelni egy órát.
Az óra letelte után vegyük elő a tésztát, és nyújtsuk ki egy lisztezett felületen. Legyen kb. 1 cm vastag. Ezt követően kenjük meg a pizzaszósszal, majd szórjuk meg a reszelt sajttal és helyezzük rá a pizzasonkát.
Tekintsük fel óvatosan a tésztát, hogy csigát kapjunk, majd vágjuk 2 cm vastag szeletekre. A következő lépésben helyezze őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenje meg őket felvert tojással, hogy szép, arany színük legyen a sütés során.
Hagyd őket újra kelni még kb. 15 percig, majd mehetnek 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, vagy amíg aranybarna színűek nem lesznek.