HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: MatteoPhotoPro2020

Pizzatészta recept élesztővel

Ezzel a recepttel hibátlan, omlós, minőségi pizzatésztát készíthetsz otthon is, amely egyszerűen elkészíthető és rendkívül finom az olasz konyha kedvelőinek. Évek óta elkészítem rendszeresen, főleg hétvégén a családnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 7 g szárított élesztő Hozzáadott
  • 300 ml langyos víz Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Keverjünk össze egy nagy tálban 500 g búzalisztet 7 g szárított élesztővel és a 2 teáskanál sóval. Figyeljünk arra, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval mert az befolyásolhatja az aktiválódását.

2. Lépés

Adjunk hozzá 300 ml langyos vizet és 1 evőkanál olívaolajat, majd kezdjük el összegyúrni a tésztát.

3. Lépés

Öntsünk enyhén meglisztezett munkafelületre, és gyúrjuk addig, míg homogén, rugalmas tésztát nem kapunk (kb. 10 perc gyúrással). Ha van otthon kenyérsütő gépünk, azt is felhasználhatjuk a gyúrásra, megkönnyíti a munkánkat és megegyezik az eredmény.

4. Lépés

Fedjuk le a tésztát egy konyharuhával, és hagyjuk a szobahőmérsékleten kelni 2 órán át.

5. Lépés

Kelesszünk a tésztát - a kelesztési idő alatt megduplázódik a térfogata. Ha ez megtörtént, a tészta használatra kész.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új