HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Pizzatészta recept

A tökéletes pizzatészta alaprecept, mely bármely kezdő szakács számára könnyen elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg fehér búzaliszt 200 g finomra őrölt búzaliszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál finom tengeri só Hozzáadott
  • 14 g szárított élesztő Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A lisztet és a sót egy tiszta munkafelületre szitáljuk, és kisebb mélyedést készítünk a közepébe.

2. Lépés

Egy tálkában 650 ml langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és az olajat. Hagyjuk állni néhány percig, végül a mélyedésbe öntjük.

3. Lépés

Fokozatosan összekeverjük a liszttel. Addig szükséges gyúrni, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk.

4. Lépés

Helyezzük egy nagy tálba, és lisztezzük meg a tetejét. Fedjük le a tálat egy konyharuhával, és tegyük meleg helyiségbe körülbelül egy órára, amíg a tészta a duplájára nő.

5. Lépés

Miután megkelt, borítsuk ki egy lisztezett felületre, és gyúrjuk át egy kicsit, hogy a kezünkkel kinyomjuk a levegőt. Akár azonnal felhasználható, vagy fóliába csomagolva hűtőszekrényben (vagy fagyasztóban) tárolható.

6. Lépés

Ha azonnal használjuk, osszuk fel a tésztát annyi kis golyóra, ahány pizzát szeretnénk készíteni – ennyi tésztából hat-nyolc közepes pizza készíthető el.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új