HIRDETŐ

Pompázatos málnakrémleves

Ez a mennyei málnakrémleves tökéletesen illik az ünnepi asztalra, vagy bármilyen más alkalomra. A recept elkészítése nagyon könnyű. A krémes és selymes konzisztencia mellet friss és gyümölcsös íz jellemez, ami tökéletes egy meleg nyári napra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g málna Hozzáadott
  • 1 nagy marék friss menta Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 4 dl tej Hozzáadott
  • 2 dl tejszín Hozzáadott
  • 1 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

A málnákat és a mentát mossuk meg, majd alaposan szűrjük le.

2. Lépés

Tegyük a málnát egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot és a mentát. Forraljuk fel, majd hagyjuk állni 10 percig.

3. Lépés

Addig öntsük tejet és a tejszínt egy másik edénybe, majd forraljuk fel. Közben fedjük le, és főzzük tovább, amíg kissé besűrűsödik.Adjuk hozzá a málnát a tejhez, és jól keverjük össze. Főzzük még 5 percig, majd vegyük le a tűzről.

4. Lépés

Keverjük össze a keményítőt egy kis vízzel úgy, hogy ne legyenek benne csomók.

5. Lépés

Adjuk hozzá a keményítőt a málnaleveshez, és főzzük még további 2-3 percig. Végül, adjunk hozzá egy kevés citromlevet a leveshez, és jól keverjük össze.

6. Lépés

Hagyjuk hűlni a levest, majd a hűtőbe tesszük legalább 2 órára, jól lehűljön.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új