Pompázatos málnakrémleves
Ez a mennyei málnakrémleves tökéletesen illik az ünnepi asztalra, vagy bármilyen más alkalomra. A recept elkészítése nagyon könnyű. A krémes és selymes konzisztencia mellet friss és gyümölcsös íz jellemez, ami tökéletes egy meleg nyári napra.
Hozzávalók
- 500 g málna
- 1 nagy marék friss menta
- 3 evőkanál cukor
- 4 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál Keményítő
- 1 citrom
Eljárás
A málnákat és a mentát mossuk meg, majd alaposan szűrjük le.
Tegyük a málnát egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot és a mentát. Forraljuk fel, majd hagyjuk állni 10 percig.
Addig öntsük tejet és a tejszínt egy másik edénybe, majd forraljuk fel. Közben fedjük le, és főzzük tovább, amíg kissé besűrűsödik.Adjuk hozzá a málnát a tejhez, és jól keverjük össze. Főzzük még 5 percig, majd vegyük le a tűzről.
Keverjük össze a keményítőt egy kis vízzel úgy, hogy ne legyenek benne csomók.
Adjuk hozzá a keményítőt a málnaleveshez, és főzzük még további 2-3 percig. Végül, adjunk hozzá egy kevés citromlevet a leveshez, és jól keverjük össze.
Hagyjuk hűlni a levest, majd a hűtőbe tesszük legalább 2 órára, jól lehűljön.