Forrás: Dar1930 from Getty Images
Ponty a vajon
Ez az étel - a vajban sült ponty - számomra elválaszthatatlanul kapcsolódik a karácsonyhoz, és hagyományosan megjelenik a karácsony esti asztalunkon.
Hozzávalók
- 1 darab ponty
- 150 g Vaj
- citromlé
- Friss kapor
- só és bors
Eljárás
A pontyot először megmossák és kibelezik. A tisztítás után sózom és borsozom.
Ezután a pontyot megkenem citromlével, ami friss és enyhén savanykás ízt ad a húsnak. Ezután a pontyot körülbelül 15 percig hagyom állni.
Közben melegítse elő a sütőt 200°C-ra. Várakozás után a pontyot megkenem olvasztott vajjal, és beteszem a sütőbe. Körülbelül másfél órán át sütöm aranyszínűre. Sütés közben időnként megkenem a pontyot vajjal és a saját levével, hogy a hús szaftos maradjon.
Miután kivettem a sütőből, megszórom a pontyot friss kaporral, és zöldségekkel és burgonyával tálalom.