HIRDETŐ

Forrás: Dar1930 from Getty Images

Ponty a vajon

Ez az étel - a vajban sült ponty - számomra elválaszthatatlanul kapcsolódik a karácsonyhoz, és hagyományosan megjelenik a karácsony esti asztalunkon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 darab ponty Hozzáadott
  • 150 g Vaj Hozzáadott
  • citromlé Hozzáadott
  • Friss kapor Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A pontyot először megmossák és kibelezik. A tisztítás után sózom és borsozom.

2. Lépés

Ezután a pontyot megkenem citromlével, ami friss és enyhén savanykás ízt ad a húsnak. Ezután a pontyot körülbelül 15 percig hagyom állni.

3. Lépés

Közben melegítse elő a sütőt 200°C-ra. Várakozás után a pontyot megkenem olvasztott vajjal, és beteszem a sütőbe. Körülbelül másfél órán át sütöm aranyszínűre. Sütés közben időnként megkenem a pontyot vajjal és a saját levével, hogy a hús szaftos maradjon.

4. Lépés

Miután kivettem a sütőből, megszórom a pontyot friss kaporral, és zöldségekkel és burgonyával tálalom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek