HIRDETŐ

Forrás: Dar1930 from Getty Images

Ponty a vajon

Ez az étel - a vajban sült ponty - számomra elválaszthatatlanul kapcsolódik a karácsonyhoz, és hagyományosan megjelenik a karácsony esti asztalunkon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 darab ponty Hozzáadott
  • 150 g Vaj Hozzáadott
  • citromlé Hozzáadott
  • Friss kapor Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A pontyot először megmossák és kibelezik. A tisztítás után sózom és borsozom.

2. Lépés

Ezután a pontyot megkenem citromlével, ami friss és enyhén savanykás ízt ad a húsnak. Ezután a pontyot körülbelül 15 percig hagyom állni.

3. Lépés

Közben melegítse elő a sütőt 200°C-ra. Várakozás után a pontyot megkenem olvasztott vajjal, és beteszem a sütőbe. Körülbelül másfél órán át sütöm aranyszínűre. Sütés közben időnként megkenem a pontyot vajjal és a saját levével, hogy a hús szaftos maradjon.

4. Lépés

Miután kivettem a sütőből, megszórom a pontyot friss kaporral, és zöldségekkel és burgonyával tálalom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új