HIRDETŐ

Porcukros Bögrés Meggyes Piskóta

A Bögrés Meggyes Piskóta egy finom és gyorsan elkészíthető desszert, amelyet bármikor elkészíthetsz, ha valami édesre vágysz. A sütés után a piskótát meghintjük porcukorral, majd tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 120 g cukor Hozzáadott
  • 120 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 300 g meggy Hozzáadott
  • 250 ml habtejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál porukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd készítsük elő a piskótához szükséges hozzávalókat.

2. Lépés

Válasszuk szét a tojásokat, majd a fehérjéket verjük fel egy csipet sóval kemény habbá.

3. Lépés

A sárgáját keverjük habosra a cukorral majd öntsük hozzá a lisztet és a sütőport is, majd keverjük össze.

4. Lépés

Adjuk hozzá a habbá vert tojásfehérjék felét is a piskótatészta alaphoz, és keverjük össze alaposan.

5. Lépés

A maradék tojáshabot forgassuk át.

6. Lépés

Tegyük a sütőbe piskótát, majd süssük kb. 20-25 percig, amíg megsül.

7. Lépés

A megsült piskótát vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

8. Lépés

Közben mossuk meg a meggyet, majd távolítsuk el a magokat.

9. Lépés

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a porcukrot is.

10. Lépés

Az elkészült piskótalapot szeleteljük fel, majd minden szelet tegyünk néhány meggyet és habot is a tetejére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új