HIRDETŐ

Porcukros Bögrés Meggyes Piskóta

A Bögrés Meggyes Piskóta egy finom és gyorsan elkészíthető desszert, amelyet bármikor elkészíthetsz, ha valami édesre vágysz. A sütés után a piskótát meghintjük porcukorral, majd tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 120 g cukor Hozzáadott
  • 120 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 300 g meggy Hozzáadott
  • 250 ml habtejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál porukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd készítsük elő a piskótához szükséges hozzávalókat.

2. Lépés

Válasszuk szét a tojásokat, majd a fehérjéket verjük fel egy csipet sóval kemény habbá.

3. Lépés

A sárgáját keverjük habosra a cukorral majd öntsük hozzá a lisztet és a sütőport is, majd keverjük össze.

4. Lépés

Adjuk hozzá a habbá vert tojásfehérjék felét is a piskótatészta alaphoz, és keverjük össze alaposan.

5. Lépés

A maradék tojáshabot forgassuk át.

6. Lépés

Tegyük a sütőbe piskótát, majd süssük kb. 20-25 percig, amíg megsül.

7. Lépés

A megsült piskótát vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

8. Lépés

Közben mossuk meg a meggyet, majd távolítsuk el a magokat.

9. Lépés

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a porcukrot is.

10. Lépés

Az elkészült piskótalapot szeleteljük fel, majd minden szelet tegyünk néhány meggyet és habot is a tetejére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek