Porcukros Bögrés Meggyes Piskóta
A Bögrés Meggyes Piskóta egy finom és gyorsan elkészíthető desszert, amelyet bármikor elkészíthetsz, ha valami édesre vágysz. A sütés után a piskótát meghintjük porcukorral, majd tálaljuk.
Hozzávalók
- 4 ks tojás
- 120 g cukor
- 120 g liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 300 g meggy
- 250 ml habtejszín
- 2 evőkanál porukor
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd készítsük elő a piskótához szükséges hozzávalókat.
Válasszuk szét a tojásokat, majd a fehérjéket verjük fel egy csipet sóval kemény habbá.
A sárgáját keverjük habosra a cukorral majd öntsük hozzá a lisztet és a sütőport is, majd keverjük össze.
Adjuk hozzá a habbá vert tojásfehérjék felét is a piskótatészta alaphoz, és keverjük össze alaposan.
A maradék tojáshabot forgassuk át.
Tegyük a sütőbe piskótát, majd süssük kb. 20-25 percig, amíg megsül.
A megsült piskótát vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Közben mossuk meg a meggyet, majd távolítsuk el a magokat.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a porcukrot is.
Az elkészült piskótalapot szeleteljük fel, majd minden szelet tegyünk néhány meggyet és habot is a tetejére.