HIRDETŐ

Potyogtatós Meggyes Pite

A Potyogtatós Meggyes Pite egy tradicionális magyar sütemény. A tetején található tésztadarabok teszik igazán különlegessé. Ideális választás nyári piknikhez, kávézáshoz vagy desszertként.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 150 g hideg vaj, kockákra vágva Hozzáadott
  • 80 g porcukor Hozzáadott
  • 3 tojássárgája Hozzáadott
  • 1 evőkanál hideg víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 500 g friss meggy, kimagozva Hozzáadott
  • 100 g kristálycukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először elkészítjük a tésztát. A lisztet, vajat és porcukrot morzsás állagúra dolgozzuk össze egy tálban, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, vizet és vanília kivonatot. Gyúrjuk össze, majd formázzuk cipóvá.

2. Lépés

Tegyük a tésztát fóliába csomagolva a hűtőbe pihenni legalább 30 percre.

3. Lépés

Közben készítsük el a meggyes tölteléket. Egy lábasban keverjük össze a meggyet, kristálycukrot, keményítőt, citromlevet és csipet sót. Forraljuk fel, majd főzzük közepes lángon 5-10 percig, amíg a töltelék besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

5. Lépés

Vegyük ki a tésztát a hűtőből, osszuk ketté. Nyújtsuk ki az egyik felét kerek formára, majd fektessük bele azolajozott piteformába.

6. Lépés

Öntsük rá a meggyes tölteléket.

7. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki, majd vágjunk belőle csíkokat vagy formázzunk belőle golyókat. Helyezzük a potyogókat a töltelék tetejére.

8. Lépés

Süssük a pitét előmelegített sütőben 30-40 percig, amíg aranybarnára sül.

9. Lépés

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új