Forrás: Pixabay: LAWJR
Prime Rib
Egy ízletes, zamatos, puha és könnyen elkészíthető prime rib, ami mindenki ízlését kielégíti! Ez a klasszikus étel, sült zöldségekkel és vörösboros mártással párosítva, tökéletes formális vacsorákhoz vagy családi étkezésekhez.
Hozzávalók
Rostélyos
- 3 kg Csontos prime rib sülthús
- 2 evőkanál Kóser só
- 2 kanál Fekete bors
Sült zöldségek
- 500 g dögevő
- 500 g Burgonyák
- 3 evőkanál olívaolaj
Vörösboros mártás
- 1 palack vörösbor
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
Eljárás
Melegítse elő a sütőjét 220 Celsius-fokra (425 Fahrenheit-fokra).
Ízesítse a rostélyost sóval és borssal.
Helyezze a prime ribet egy sütőedénybe, csontjai lefelé.
Sütse a rostélyost 220 Celsius-fokon 20 percig.
Csökkentse a hőmérsékletet 120 Celsius fokra (250 Fahrenheit fokra), és folytassa a sütést 2 órán keresztül.
Míg a prime rib sült készül, készítse el a zöldségeket.
Dobd bele a répát és a krumplit olívaolajba, fűszerezd sóval és borssal, és süsd a sütőben körülbelül 45 percig.
A vörösboros mártáshoz, olvassz vajat egy serpenyőben, add hozzá a lisztet, és keverd össze, amíg paszta állagú nem lesz.
Fokozatosan adja hozzá a vörösbort a pasztához, állandóan keverve, amíg a keverék besűrűsödik.
Szeletelje fel a roston sült marhahúst, tálalja zöldségekkel, és öntse rá a mártást.