HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: LAWJR

Prime Rib

Egy ízletes, zamatos, puha és könnyen elkészíthető prime rib, ami mindenki ízlését kielégíti! Ez a klasszikus étel, sült zöldségekkel és vörösboros mártással párosítva, tökéletes formális vacsorákhoz vagy családi étkezésekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Rostélyos

  • 3 kg Csontos prime rib sülthús Hozzáadott
  • 2 evőkanál Kóser só Hozzáadott
  • 2 kanál Fekete bors Hozzáadott

Sült zöldségek

  • 500 g dögevő Hozzáadott
  • 500 g Burgonyák Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott

Vörösboros mártás

  • 1 palack vörösbor Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőjét 220 Celsius-fokra (425 Fahrenheit-fokra).

2. Lépés

Ízesítse a rostélyost sóval és borssal.

3. Lépés

Helyezze a prime ribet egy sütőedénybe, csontjai lefelé.

4. Lépés

Sütse a rostélyost 220 Celsius-fokon 20 percig.

5. Lépés

Csökkentse a hőmérsékletet 120 Celsius fokra (250 Fahrenheit fokra), és folytassa a sütést 2 órán keresztül.

6. Lépés

Míg a prime rib sült készül, készítse el a zöldségeket.

7. Lépés

Dobd bele a répát és a krumplit olívaolajba, fűszerezd sóval és borssal, és süsd a sütőben körülbelül 45 percig.

8. Lépés

A vörösboros mártáshoz, olvassz vajat egy serpenyőben, add hozzá a lisztet, és keverd össze, amíg paszta állagú nem lesz.

9. Lépés

Fokozatosan adja hozzá a vörösbort a pasztához, állandóan keverve, amíg a keverék besűrűsödik.

10. Lépés

Szeletelje fel a roston sült marhahúst, tálalja zöldségekkel, és öntse rá a mártást.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új