HIRDETŐ

Forrás: TwilightArtPictures from Adobe Stock

"Printen" hagyományos német recept

Imádok sütni Printen. Mint hagyományos aacheni sütemény, karácsonykor elengedhetetlen kellék. A méz, a kandírozott cukor és a mézeskalács fűszerek ízletes keverékével mindig finom és ünnepi kiegészítő. Az évek óta tartó gyakorlás során újra és újra finomítottam a Printen receptemet, és alig várom, hogy megoszthassam Önökkel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 500 g rozsliszt Hozzáadott
  • 200 g Cukorrépaszirup Hozzáadott
  • 125 g Barna cukor cukorka Hozzáadott
  • 2 Teáskanál mézeskalácspor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Staghorn só Hozzáadott
  • 125 ml víz Hozzáadott
  • 50 g Kandírozott narancs- és citromhéj, apróra vágva Hozzáadott
  • 50 g Mandula Hozzáadott
  • Porcukor a porozáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Tegyük a kandiscukrot egy tálba, és öntsük rá a forró vizet. Hagyjuk, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Ez a lépés nagyon fontos a Printen állaga szempontjából, ezért legyünk türelmesek.

2. Lépés

Adja hozzá a cukorrépaszirupot, a mézeskalácsfűszert és a szarvasgombasót. Mindent jól keverjen össze, amíg teljesen el nem keveredik.

3. Lépés

Adjuk hozzá a rozslisztet, és gyúrjunk kemény tésztát. Alaposan dolgozzuk el - a lisztrögök befolyásolhatják a tészta minőségét.

4. Lépés

Amikor a tészta megszilárdult, dolgozza bele a kandírozott narancs- és citromhéjat. Ezután takarjuk le a tésztát, és hagyjuk pihenni a hűtőben legalább egy éjszakán át. Ez a pihentetési idő elengedhetetlen ahhoz, hogy a tészta megkapja jellegzetes állagát, és hogy az ízek kifejlődhessenek.

5. Lépés

Másnap vegyük ki a tésztát a hűtőből, és lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki nagyon vékonyra. Vágja ki a Printeneket, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsire. Most nyomjunk egy-egy mandulát mindegyik Printe-ra.

6. Lépés

Süssük a Printeneket 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig. Ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túl sötétek.

7. Lépés

A Printeneket hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Ezután még melegen porcukorral meghintjük. Hagyjuk még néhány napig "érlelődni", mielőtt az Aachener Printeneket élvezhetnénk. Egyszerűen mennyei az ízük!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új