Pudingos almás pite
Ez a pudingos almás pite receptje a hagyományos almás süteményt egy kis twisttel viszi tovább. A puding tökéletesen passzol az almás töltelékhez, így a végeredmény egy krémes és gazdag ízű pite lesz, mely garantáltan mindenkit elbűvöl.
Hozzávalók
Pite tésztához:
- 250 g liszt
- 125 g vaj
- 75 g cukor
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 1 Csomag vaníliás cukor
Almás töltelékhez:
- 4 nagy alma
- 100 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál rum
- 40 g mazsola
Pudinghoz:
- 1 Csomag vanília ízű pudingpor
- 500 ml tej
- 50 g cukor
Eljárás
Az almákat meghámozzuk, megmagházzuk, majd kis darabokra vágjuk.
Az almákat cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és rummal keverjük össze, majd fél órára állni hagyjuk.
A tésztához a lisztet, vajat, cukrot, a tojást, a csipet sót és a vaníliás cukrot összedolgozzuk. Cipóvá formáljuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.
Egy tűzálló tálba a tészta felét nyújtjuk, majd az almás keveréket ráhalmozzuk és a mazsolával megszórjuk.
A pudingot a tasakon lévő instrukciók alapján elkészítjük, majd ráöntjük az almás töltelékre.
A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd ráhelyezzük a pudingra.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 30 percig sütjük.