HIRDETŐ

Pudingos almás pite

Ez a pudingos almás pite receptje a hagyományos almás süteményt egy kis twisttel viszi tovább. A puding tökéletesen passzol az almás töltelékhez, így a végeredmény egy krémes és gazdag ízű pite lesz, mely garantáltan mindenkit elbűvöl.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Pite tésztához:

  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 75 g cukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott

Almás töltelékhez:

  • 4 nagy alma Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 2 evőkanál rum Hozzáadott
  • 40 g mazsola Hozzáadott

Pudinghoz:

  • 1 Csomag vanília ízű pudingpor Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az almákat meghámozzuk, megmagházzuk, majd kis darabokra vágjuk.

2. Lépés

Az almákat cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és rummal keverjük össze, majd fél órára állni hagyjuk.

3. Lépés

A tésztához a lisztet, vajat, cukrot, a tojást, a csipet sót és a vaníliás cukrot összedolgozzuk. Cipóvá formáljuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.

4. Lépés

Egy tűzálló tálba a tészta felét nyújtjuk, majd az almás keveréket ráhalmozzuk és a mazsolával megszórjuk.

5. Lépés

A pudingot a tasakon lévő instrukciók alapján elkészítjük, majd ráöntjük az almás töltelékre.

6. Lépés

A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd ráhelyezzük a pudingra.

7. Lépés

Előmelegített sütőben 180 °C-on 30 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új