Forrás: Langan from Canva
Pudingos Epertorta
Finom, frissítő sütemény egyszerű hozzávalókból! Az édes, gyümölcsös ízvilág tökéletes a nyári hőségben. Ráadásul hihetetlenül egyszerű elkészíteni!
Hozzávalók
Tészta
- 200 g keksz
- 100 g olvasztott vaj
Puding
- 500 ml tej
- 1 Csomag vaníliás pudingpor
- 50 g cukor
Tetejére
- 250 g Eper
- 1 Csomag Zselatin
Eljárás
Az előkészítés azzal kezdődik, hogy a szükséges hozzávalókat előkészítjük és kimérjük.
A tészta elkészítése: A kekszet aprítógépben finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és jól összedolgozzuk.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a kekszes masszát, és alaposan lenyomkodjuk. A formát hűtőbe tesszük a tészta megdermedéséig.
Közben elkészítjük a pudingot a csomagolásán található utasítások szerint. Amikor kész, hagyjuk langyosra hűlni, majd ráöntjük a tésztára a formában. Újra hűtőbe tesszük.
Készítse el a zselatint a csomagoláson található utasítás szerint.
Végül mossuk meg és vágjuk fel az epret.
Az egész tortát tegyük a hűtőbe, és hagyjuk megdermedni (legalább 3-4 órán át, de lehetőleg egy éjszakán át).
Tálalás előtt óvatosan vegye ki a tortaformát. Szeletelje fel az így kapott friss gyümölcsdesszertet, és tálalja.