HIRDETŐ
Pudingos és ribizlis torta

Pudingos és ribizlis torta

Szeretem a ribizlit tortákban használni, mert önmagában nem igazán ízlik nekünk, és a szezon alatt nem tudjuk gyorsan elfogyasztani. Ha sok van belőle, próbálja ki ezt a csokoládé pudinggal töltött tortát. Érdekes a grízzel kiegészített tészta is

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 150 g gríz Hozzáadott
  • 200 ml Tej Hozzáadott
  • 3 db Tojás Hozzáadott
  • 30 g Xylitol vagy más édesítőszer Hozzáadott
  • 25 g Fehérje vagy édesítőszer Hozzáadott
  • 50 g tönkölybúzaliszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 csomagok Csokoládé puding Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • ribizli Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A kölest tejben áztatjuk, és hozzávetőlegesen 15 percig hagyjuk állni.

2. Lépés

A tojássárgáját habverővel kikeverjük az édesítővel. Belekeverjük a tejjel összekevert grízt. Ezután belekeverjük a fehérjével és a sütőporral összekevert lisztet. Végül belekeverjük a tojásfehérjéből vert habot. Az elkészített tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük.

3. Lépés

A pudingot tejben főzzük meg és ízlés szerint édesítjük.

4. Lépés

A csúcsra halomra rakjuk a főtt pudingot, és végül ribizlivel. Sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új