Pudingos és ribizlis torta
Szeretem a ribizlit tortákban használni, mert önmagában nem igazán ízlik nekünk, és a szezon alatt nem tudjuk gyorsan elfogyasztani. Ha sok van belőle, próbálja ki ezt a csokoládé pudinggal töltött tortát. Érdekes a grízzel kiegészített tészta is
Hozzávalók
- 150 g gríz
- 200 ml Tej
- 3 db Tojás
- 30 g Xylitol vagy más édesítőszer
- 25 g Fehérje vagy édesítőszer
- 50 g tönkölybúzaliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄2 csomagok Csokoládé puding
- 200 ml tej
- ribizli
Eljárás
A kölest tejben áztatjuk, és hozzávetőlegesen 15 percig hagyjuk állni.
A tojássárgáját habverővel kikeverjük az édesítővel. Belekeverjük a tejjel összekevert grízt. Ezután belekeverjük a fehérjével és a sütőporral összekevert lisztet. Végül belekeverjük a tojásfehérjéből vert habot. Az elkészített tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük.
A pudingot tejben főzzük meg és ízlés szerint édesítjük.
A csúcsra halomra rakjuk a főtt pudingot, és végül ribizlivel. Sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig.