Forrás: Pixabay: luckyhand2010
Pudingos-kekszes sütemény
Ezzel a recepttel egyszerű, mégis ízletes süteményt készíthetsz, ami garantáltan nagy siker lesz a családban.
Hozzávalók
- 2 Csomag vanília pudingpor
- 1 l tej
- 6 evőkanál kristálycukor
- 200 g babapiskóta
- 4 evőkanál rumaroma (vagy igazi rum)
- 300 g étcsokoládé
- 100 g vaj
- 50 g porcukor
Eljárás
Az előkészület során az első lépés, hogy bekeverjük a pudingport a cukorral és a tejjel. Fontos, hogy alaposan keverjük össze, nehogy csomós legyen a puding.
A pudingot folyamatosan kevergetve, közepes lángon felfőzzük. Az első percben még nem lesz látható a sűrűsödés, de ne essen pánikba, hamarosan az lesz.
Amint megvan a puding, levesszük a tűzről és allow it to cool. Emellett, előkészítjük a babapiskótákat, amiket megforgatunk a rumaromában. Fontos, hogy ne áztassuk el őket, csak forgassuk meg őket a rumaromában, hogy ne legyenek túl nedvesek.
Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A rumos babapiskótát egyenletesen elosztjuk a tepsiben. Rásimítjuk a puding felét, majd ismét egy réteg babapiskóta következik, végül beborítjuk a maradék pudinggal.
Az étcsokoládét felolvasztjuk a vajjal, majd a porcukorral együtt a tetejére kenjük. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megszilárduljon.