HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/eAgj2LJiaiU8-6oKu-Zj/218cd76c084a743508033c12812c0f.jpeg)
Forrás: yipengge from Getty Images Signature
Pudingos-meggyes sütemény
Egy klasszikus, pudingos, meggyes sütemény receptje. Könnyű elkészíteni, és az eredmény mindenki számára öröm lesz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Tészta
- 200 g liszt
- 100 g cukor
- 2 ks tojás
- 125 g vaj
- 1 Csomag sütőpor
Töltelék
- 1 Csomag vaníliás pudingpor
- 500 g meggy
- 2 dl tej
- 2 evőkanál cukor
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához a vajat felolvasztjuk és a tojással, cukorral, liszttel és a sütőporral összedolgozzuk.
2. Lépés
A pudingot a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, azaz a pudingport a tejjel és a cukorral elkeverjük, majd lassú tűzön addig főzzük, míg besűrűsödik.
3. Lépés
Helyezze a tésztát egy tepsibe, tegye rá a cseresznyét, és öntse rá a pudingot.
4. Lépés
A süteményt beletesszük a sütőbe és 180 fokon 30-35 percig sütjük.
5. Lépés
A süteményt kihűtjük, majd tálaljuk.