Forrás: Pixabay: Pexels
Pudingos muffin
Amikor először elkészítettem ezt a desszertet, igazán meglepett, mennyire könnyű és gyors. Azóta már többször is megsütöttem, szóval biztos vagyok benne, hogy segíteni fogok a folyamatban.
Hozzávalók
- 2 Csomag vanília vagy csokoládé pudingpor
- 4 dl tej
- 175 g vaj
- 200 g cukor
- 4 tojás
- 225 g liszt
- 2 tk sütőpor
- csipet só
Eljárás
Először is előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, majd előkészítjük a muffin formákat. A papírkosarakat a forma mélyedéseibe helyezzük, így a muffinok nem ragadnak majd bele.
A pudingport elkeverjük 4 dl hideg tejjel. Fontos, hogy jól keverjük el, hogy ne legyenek csomósak.
Egy másik tálban a vajat habosra verjük a cukorral. Aztán egyenként hozzáadjuk a tojásokat, minden tojás után alaposan keverjünk. A tapasztalatom az, hogy minél jobban kikevertem, annál jobban emelkedett a tészta.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a vajas keverékhez.
Végül belekeverjük a pudingot és jól eldolgozzuk. Itt is fontos a jól elkeverés, de az sem baj, ha nagyon sűrű a tészta, mert a puding miatt ettől még finom lágy lesz a belső.
Az így elkészített tésztát a formákba kanalazzuk. Nagyjából 2/3-ig töltsük meg őket, mert a sütés közben még emelkedni fognak.
Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket. A sütési idő a sütőtől is függ, én általában 20 perc után szoktam ellenőrizni fogpiszkálóval, hogy kész-e a belseje.