Puha ízletes szilvás pite
A szilva az ősz egyik egészséges és nagyon ízletes gyümölcse, amiből rengeteg különféle finomságot készíthetünk. Egy puha, leveles tésztaújra fektetett, fahéjas szilvából készült pite, melyet forrón kell tálalni, és amire a végén egy kis porcukor kerül. Egy klasszikus magyar recept, ami az egész család számára igazi élvezetet biztosít.
Hozzávalók
- 500 g puha szilva
- 250 g liszt
- 100 g cukor
- 100 g vaj
- 2 ks tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál Fahéj
- 1 csipet só
- porcukor a tálaláshoz
Eljárás
A szilvákat mossuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magjukat.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
Adjuk hozzá a vajat apró darabokban, a tojásokat, és gyúrjuk össze.
Nyújtsuk ki a tésztát egy tortaformába. A szélét hagyjuk picit magasabban.
Rakjuk rá a szilvákat, majd szórjuk meg a fahéjjal és egy kevés cukorral.
Előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 30 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral.