HIRDETŐ

Puha ízletes szilvás pite

A szilva az ősz egyik egészséges és nagyon ízletes gyümölcse, amiből rengeteg különféle finomságot készíthetünk. Egy puha, leveles tésztaújra fektetett, fahéjas szilvából készült pite, melyet forrón kell tálalni, és amire a végén egy kis porcukor kerül. Egy klasszikus magyar recept, ami az egész család számára igazi élvezetet biztosít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g puha szilva Hozzáadott
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 2 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • porcukor a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A szilvákat mossuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magjukat.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.

3. Lépés

Adjuk hozzá a vajat apró darabokban, a tojásokat, és gyúrjuk össze.

4. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát egy tortaformába. A szélét hagyjuk picit magasabban.

5. Lépés

Rakjuk rá a szilvákat, majd szórjuk meg a fahéjjal és egy kevés cukorral.

6. Lépés

Előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 30 perc alatt süssük készre.

7. Lépés

Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új