Puha kakaós csiga
A kakaós csiga egy kedvelt magyar sütemény, amely édes, csokoládés töltelékkel van töltve és puha, könnyű tészta körül. Adja meg ezt a finom süteményt reggelire vagy desszertként a családjának vagy barátainak!
Hozzávalók
A tészta számára:
- 500 g finomliszt
- 1 Csomag instant élesztő
- 100 g cukor
- 1 teáskanál só
- 250 ml tej
- 100 g vaj
- 2 tojás
A töltelék számára:
- 100 g cukor
- 100 g kakaópor
- 100 g olvasztott vaj
Eljárás
Keverje össze a lisztet, az instant élesztőt, a cukrot, és a sót egy nagy tálban.
Melegítse a tejet, olvassza meg benne a vajat, majd adjuk hozzá a tojásokat.
Adjuk hozzá a lisztkeverékhez, majd dolgozzuk össze a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz (kb. 10 percig).
Hagyjuk a tésztát meleg helyen kelni 1,5 órán át, vagy amíg duplájára nem dagad.
Készítsük el a tölteléket: keverjük össze a cukrot, a kakaóport, és az olvasztott vajat.
Nyújtsuk ki a tésztát egy nagy négyzet formára, majd kenjük meg a kakaós keverékkel.
Tekergessük fel a tésztát, majd vágjuk 2 cm széles szeletekre.
Helyezzük a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyjuk őket további 30 percig kelni.
Előmelegített 180°C-os sütőben süssük a kakaós csigákat 20-25 percig, amíg aranybarna színű nem lesz.
Hagyjuk a csigákat a tepsiben hűlni, majd tálaljuk és élvezzük!