HIRDETŐ

Puha kakaós csiga

A kakaós csiga egy kedvelt magyar sütemény, amely édes, csokoládés töltelékkel van töltve és puha, könnyű tészta körül. Adja meg ezt a finom süteményt reggelire vagy desszertként a családjának vagy barátainak!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16

A tészta számára:

  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 1 Csomag instant élesztő Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott

A töltelék számára:

  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 g kakaópor Hozzáadott
  • 100 g olvasztott vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Keverje össze a lisztet, az instant élesztőt, a cukrot, és a sót egy nagy tálban.

2. Lépés

Melegítse a tejet, olvassza meg benne a vajat, majd adjuk hozzá a tojásokat.

3. Lépés

Adjuk hozzá a lisztkeverékhez, majd dolgozzuk össze a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz (kb. 10 percig).

4. Lépés

Hagyjuk a tésztát meleg helyen kelni 1,5 órán át, vagy amíg duplájára nem dagad.

5. Lépés

Készítsük el a tölteléket: keverjük össze a cukrot, a kakaóport, és az olvasztott vajat.

6. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát egy nagy négyzet formára, majd kenjük meg a kakaós keverékkel.

7. Lépés

Tekergessük fel a tésztát, majd vágjuk 2 cm széles szeletekre.

8. Lépés

Helyezzük a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyjuk őket további 30 percig kelni.

9. Lépés

Előmelegített 180°C-os sütőben süssük a kakaós csigákat 20-25 percig, amíg aranybarna színű nem lesz.

10. Lépés

Hagyjuk a csigákat a tepsiben hűlni, majd tálaljuk és élvezzük!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új