Forrás: canva
Puha pizzatészta
Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető, gyorsan megdagadó, puha és finom pizzatészta recept. Tehát, ha spontán pizza elkészítésen gondolkodsz, ez a recept tökéletes választás.
Hozzávalók
- 500 g búzaliszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 dl langyos víz
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál olívaolaj
Eljárás
Keverjük össze a lisztet a sóval.
A langyos vízhez adjuk hozzá a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk 5 percig állni.
Az élesztőt és a vizet adjuk hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá az olívaolajat. Keverjük össze a hozzávalókat, és kezdjük el a tésztát dagasztani.
Dagasszuk a tésztát kb. 10-15 percig, vagy amíg jól össze nem áll és rugalmas nem lesz.
Hagyjuk a tésztát egy liszttel beszórt tálban, fedjük le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk pihenni kb. 20-30 percig, vagy amíg meg nem duplázódik a térfogata.
A pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát a kívánt vastagságra, majd tegyük rá a kívánt feltétet. Süssük előmelegített sütőben 200-220 fokon, kb. 10-15 percig.