HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Zozz_

Puha zserbó

A puha zserbó hagyományos magyar desszert, amelyet aprítmányokkal, lekvárral és csokoládéval készítenek. Az ízletes, omlós tésztája és a gazdag tölteléke mindenkit levesz a lábáról. Ideális választás ünnepekre, vagy csak egy hétköznapi finomságra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 230 g vaj Hozzáadott
  • 70 g porcukor Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 50 ml tej Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott

Töltelék

  • 150 g dió Hozzáadott
  • 330 g baracklekvár Hozzáadott

Máz

  • 200 g csokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

110 perc.
1. Lépés

1. lépés - Az élesztőt feloldjuk a meleg tejben, majd hozzáadjuk a vajat, a tojást, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet. Alaposan összdolgozzuk, és hagyjuk megkelni kb. 30 percig.

2. Lépés

2. lépés - A tésztát két részre osztjuk, majd mindkét részt vékonyan kinyújtjuk. Az egyik tésztalapot bekenjük a baracklekvárral, megszórjuk a dióval, majd rátesszük a másik tésztalapot.

3. Lépés

3. lépés - Az egészet a sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. Közben a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.

4. Lépés

4. lépés - A kész zserbót kivesszük a sütőből, meghintjük a maradék dióval, majd leöntjük a csokoládémázzal. Miután a máz megszáradt, szeletekre vágjuk a zserbót és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új