HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Zozz_

Puha zserbó

A puha zserbó hagyományos magyar desszert, amelyet aprítmányokkal, lekvárral és csokoládéval készítenek. Az ízletes, omlós tésztája és a gazdag tölteléke mindenkit levesz a lábáról. Ideális választás ünnepekre, vagy csak egy hétköznapi finomságra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 230 g vaj Hozzáadott
  • 70 g porcukor Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 50 ml tej Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott

Töltelék

  • 150 g dió Hozzáadott
  • 330 g baracklekvár Hozzáadott

Máz

  • 200 g csokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

110 perc.
1. Lépés

1. lépés - Az élesztőt feloldjuk a meleg tejben, majd hozzáadjuk a vajat, a tojást, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet. Alaposan összdolgozzuk, és hagyjuk megkelni kb. 30 percig.

2. Lépés

2. lépés - A tésztát két részre osztjuk, majd mindkét részt vékonyan kinyújtjuk. Az egyik tésztalapot bekenjük a baracklekvárral, megszórjuk a dióval, majd rátesszük a másik tésztalapot.

3. Lépés

3. lépés - Az egészet a sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. Közben a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.

4. Lépés

4. lépés - A kész zserbót kivesszük a sütőből, meghintjük a maradék dióval, majd leöntjük a csokoládémázzal. Miután a máz megszáradt, szeletekre vágjuk a zserbót és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek